Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum vor schimba nativii digitali [copiii de astăzi] Infanteria Marină americană
Strategica
Data publicării:
Fizionomia războiului din Ucraina a confirmat concepția despre luptele viitorului a generalului american David Berger, în care unități mici, foarte mobile, cu acces la multiple surse de informații și înzestrate cu arme letale adecvate, înving ușor unitățile clasice echipate cu armament greu.

Generalul Berger este, de asemenea, cel care, și-a asumat o mare responsabilitate și a scos, în perioada 2020 – 2021, tancurile din înzestrarea Infanteriei Marine a SUA (USMC).

Pe 10 mai, la Convenția ”Modern Day Marine 2022”, Berger, în calitate de comandant al USMC, a prezentat și ce va fi capabil să facă pușcașul marin american în deceniul următor.

Infanteristul marin american din 2030 va fi un nativ digital, născut în era Internetului lucrurilor și crescut cu drone, ochelari de realitate virtuală și poate chiar imprimante 3D acasă, permițându-i comandantului USMC să gestioneze confortabil un câmp de luptă învolburat de informații.

Generalul David Berger i-a descris pe tinerii infanteriști marini de azi că au împrumutat telefoanele inteligente ale părinților în școala elementară, dar pușcașii de mâine au propria tehnologie de la o vârstă și mai fragedă, ceea ce le oferă o mai mare fluență în domeniul informației.

Acest lucru va oferi serviciului un avantaj pe un câmp de luptă modern, a precizat Berger, dar cu condiția ca, USMC să antreneze și să educe acești pușcași marini, în mod corespunzător, și să găsească modalități de a le valorifica cel mai bine interesele și abilitățile.

Tehnologia viitorului va permite ca un infanterist marin din anii 2030 să îndeplinească o paletă mare de misiuni, fiind pregătit în multiple specialități militare.

„Depășim ideea că fiecare pușcaș marin are o abilitate, o specialitate militară”, a spus Berger. „Pușcașii de mâine ... [vor fi – nota autorului] capabili de competențe în mai mult de o abilitate, mai mult de un sistem de arme și, pentru a rămâne în fața concurenților noștri, vom avea nevoie de ei.”

În batalionul de infanterie din 2030, de exemplu, „acei pușcași marini vor fi capabili să opereze întreaga gamă de sisteme de arme existente într-o companie de pușcași – nu vor avea o singură specialitate cum ar fi mitralior sau artilerist”, a continuat Berger.

„Vor putea opera fiecare dispozitiv de comunicații din batalion. Vor fi instruiți cu bazele ingineriei. Vor avea și o pregătire de paramedic. Probabil, vor avea, de asemenea, abilități de comandanți de bărci mici [echivalent comandanți de grupă și pluton – nota autorului].”

Aceste specialități militare multiple ar putea cuprinde și alte domenii de interes cum ar fi cifrator, operator drone zburătoare, analist rețele sociale și multe altele.

Unii critici ai viziunii lui Berger s-au îngrijorat că pușcașii marini vor fi suprasolicitați sau că își vor pierde competența, care vine odată cu concentrarea pe un singur sistem de arme.

 

Forța USMC 2030 a zdrobit-o pe cea din prezent, în simulări pe diferite scenarii de luptă

 

Berger a descris un batalion de infanterie marină din 2030, cu capacitatea de a pregăti echipe sau plutoane, care pot gestiona ele însele întregul lanț de ucidere - cu experiența de a găsi inamicul, a masca sau a denatura propria amprentă [electronică – nota autorului] și poziție, a folosi efecte letale sau neletale și apoi să se mute într-o locație mai sigură, fără a se baza pe ajutorul unităților specializate.

Referitor la această unitate, Berger a precizat că, în ultimul an și jumătate, serviciul a desfășurat nouă exerciții forță - contra-forță la Centrul de Luptă Aeriană și la Sol al USMC din Twentynine Palms, California, pentru a valida noile aspecte ale batalionului de infanterie marină.

Fiecare exercițiu a demonstrat că „echipe mici și distribuite, care pot folosi capabilități ISR [informații, supraveghere și recunoaștere], muniții în așteptare deja lansate (loitering munitions) și arme precum Javelin, Carl Gustaf, sunt mult mai letale decât formațiunile mari, care folosesc concepte și structuri de forță tradiționale. Și nici măcar [batalionul clasic – nota autorului] nu este aproape: până acum, în cele nouă [exerciții], s-a obținut un record perfect de 9-0″ pentru noul batalion de infanterie.

Cheia succesului în războiul viitorului va consta în rapiditatea cu care va fi procesată o cantitate cât mai mare de informație, dublată de ingeniozitatea și curiozitatea umană. Deprinderile digitale formate încă din copilărie vor facilita tranziția către noua forță.

Berger a spus că dotarea unei unități mici de pușcași marini cu mai multe tipuri de sisteme letale și neletale, din care să aleagă, și experiența de a le opera singuri pe toate, este un schimbător de joc, permițând unităților mici să-și extindă raza de acțiune în mai multe domenii și pe o zonă mult mai mare.

Faptul că acești pușcași marini, din viitoarele echipe și plutoane, vor fi nativi digitali, este important, a spus Berger. El vede armele combinate din secolul 21, ca fiind un amestec eficient de ISR, lovituri de precizie, război cibernetic, informațional și electronic, a precizat Berger în discursul său, adăugând că acest lucru trebuie desfășurat, în mod eficient, la cel mai de jos nivel tactic, pentru a câștiga o luptă viitoare.

„Abilitatea de a-ți gestiona propria semnătură electronică, de a localiza amenințarea, de a detecta și exploata comunicațiile [adversarului – nota autorului], de a le bloca transmisiile, de a interfera cu comanda și controlul lor - a fost întotdeauna important în război, dar astăzi aș spune că pot fi decisive. Combatantul care poate gestiona spectrul războiului electronic și execută un ciclu strâns ISR-decizie - lanțul de ucidere în buclă închisă, într-adevăr poate dicta tempo-ul conflictului în viitor, a spus comandantul USMC.

Pușcașii marini mai în vârstă s-ar putea simți ca și cum trebuie să lupte în mai multe domenii simultan. Pentru nativii digitali, operarea în domeniile informațional și cibernetic este a doua natură, a spus Berger.

Totodată, și-a exprimat speranța că industria va aduce în joc rapida evoluție a inteligenței artificiale și a învățării automate, oferind unităților mici, instrumentele cu care să fuzioneze datele de la propriii senzori și să obțină o imagine de ansamblu, astfel încât deciziile lor să se bazeze pe informații acționabile.

Secretarul Marinei, Carlos Del Toro, care a vorbit alături de Berger la ”Modern Day Marine 2022”, a declarat că afișajul din casca unui pilot F-35 este un exemplu excelent al modului, în care tehnologia poate ajuta un individ să înțeleagă cantități mari de date și a adăugat că speră că ar putea fi dezvoltat ceva comparabil pentru infanteriștii marini care luptă la sol.

La final, Berger a concluzionat că viitorii pușcași se vor simți confortabil în domeniul informațiilor și cel cibernetic, dar USMC va trebui gestioneze atent, acest proces de tranziție.

„Partea de învățare, partea de pregătire vor consta în educarea liderului de echipă, a comandantul plutonului, cu privire la aspectele ofensive și defensive din domeniul cibernetic și o înțelegere clară a modului, în care vă gestionați semnăturile [electronice – nota autorului] și cum încercați să afectați capacitatea amenințării de a intra în rețeaua dumneavoastră și de a produce daune", a declarat Berger.

 


Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

NATO vrea un ''zid de drone'' pe flancul estic, dar care nu cuprinde şi România: Aproape 3000 de kilometri lungime vor fi acoperiţi cu drone de supraveghere și sisteme anti-UAV
Marea Britanie ar putea reveni asupra deciziei de a trimite trupe de menținere a păcii în Ucraina: Nivelul propus anterior de 10.000 de militari, considerat acum prea mare?
Ce dacă sunt vechi: Australiei i se recomandă să negocieze cu Statele Unite despre cumpărarea unor bombardiere strategice B-1B Lancer sau B-2 Spirit
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
EXCLUSIV
Aşa arată o forţare în direcţia unei capitulări: Ucraina ar rămâne fără opţiuni prea bune de negociere dacă SUA recunoaște Crimeea ca fiind a Rusiei
La presiunea Statelor Unite, Israelul ar fi oprit un atac iminent asupra instalațiilor nucleare ale Iranului: Forţele israeliene aveau nevoie de un puternic sprijin militar american
Un angajament din 2018 uitat de SUA | În timp ce rachetele ruseşti lovesc Ucraina, Trump susține că pacea cu Rusia este aproape încheiată
Aşa arată un război comercial: China interzice Coreei de Sud să furnizeze SUA echipamente de apărare rezultate din prelucrarea minereurilor rare chinezești
Câte arsenale de muniţii şi rachete mai are Federația Rusă? Strategia Ucrainei de a lovi armata rusă ,,drept în inimă'' a dat roade
Reprezentanții americani boicotează nivelul discuțiilor de la Londra pe tema încetării războiului ruso-ucrainean
Europa care deranjează: Maşina de propagandă a spionajului rusesc sugerează că SUA și Rusia luptă acum împreună împotriva „eurofascismului''
Lista dorințelor lui Putin se măreşte | Kremlinul este „mulțumit” de declarațiile SUA care exclud aderarea Ucrainei la NATO
SUA vor să propună atribuirea unui statut neutru teritoriilor din jurul Centralei Nucleare Zaporojie și să preia controlul acesteia
China testează o bombă non-nucleară cu hidrogen pe fondul creșterii tensiunilor în Indo-Pacific
Cum să demontezi democrația: Lecții pe care aspiranții la autocrați le pot învăța de la Orban al Ungariei
O solicitare a Ucrainei care aproape a şocat mediul politic european: Germania, rugată să transfere 30% din activele sale militare către armata ucraineană
Concesii cât o înfrângere. SUA ar putea recunoaște controlul rusesc asupra Crimeei, iar asta nu ar fi singurul pas în spate: Prezența în Siria ar putea fi înjumătățită
Franța are trei submarine nucleare în Oceanul Planetar și capacitatea de a lovi oricând Rusia. Marea întrebare e dacă blufează după ce deschide umbrela nucleară
Trump încarcă nota aliaților din Asia, care ar putea fi obligați să plătească în plus pentru staționarea militarilor americani în Coreea de Sud și Japonia
Vasile Bănescu, în studiourile DefenseRomania @Screenshot DefenseRomania
EXCLUSIV
Răstignirea, învierea lui Iisus, propagandă și războiul în numele Lui. Vasile Bănescu: Rusia ca antihrist într-o credință răsturnată | Obiectiv EuroAtlantic cu Tudor Curtifan
O explozie a afectat o facilitate unde Northrop Grumman dezvoltă motoare de rachete
Mimarea păcii: Rusia încă plănuiește să lanseze asupra Ucrainei o nou ofensivă militară în această vară
O înregistrare video arată un atac rusesc cu drone FPV asupra Ucrainei, coordonat de la Moscova: Propaganda rusă este acuzată de neglijenţă pentru divulgarea acestor informaţii
Planul de construcție navală al U.S. Navy, semnat de Trump: Pentru a contracara China, Statele Unite au nevoie de o flotă gigant de peste 350 de nave
Contractul care-i ţine pe militarii americani în Europa? NATO achiziționează un sistem militar bazat pe AI de la compania americană Palantir
Schimbare de atitudine pentru Germania: Rachete Taurus pentru Ucraina care trebuie să treacă în ofensivă. Mai mult, Podul Crimeei ar putea fi lovit
Turcia a anunțat o întâlnire între reprezentanții Rusiei și Ucrainei privind Inițiativa Mării Negre
Amploarea conflictului din Ucraina nu mai poate fi ignorată de Statele Unite. Sprijinul militar pe care China și Coreea de Nord îl oferă Rusiei creează un risc de securitate chiar și în Pacific
Rusia îmbină tacticile de luptă sovietice cu utilizarea dronele pentru a respinge acțiunile forţelor ucrainene: Forţele ruse preferă războiul de uzură
Președintele american nu poate obține pacea în Ucraina cât timp administrația sa nu are o viziune unitară. Este Steve Witkoff veriga slabă din echipa Trump?
Complexitatea frontului din Ucraina scoate la iveală minusurile tancurilor Leopard, dar vechiul sistem german Gepard a depăşit toate aşteptările

Ştiri Recomandate

Marco Rubio lucrează la schimbări majore în Consiliul Național de Securitate al SUA
Rusia accelerează desfășurările de trupe la granița cu statele NATO: Moscova își reface forțele armate la un ritm care depășește estimările anterioare
De la „anticul” AK-47 la RPL-20. Kalașnikov se laudă cu noua mitralieră dezvoltată pentru ruși în baza războiului din Ucraina și anunță când începe producția în serie
Cum și-a pus România piedică singură și a ratat „big time” șansa de a produce blindate Piranha 5 pentru două țări din regiune
Putin nu merge la Istanbul. Rusia a prezentat delegația care va negocia direct cu ucrainenii în Turcia
Fostul prim-ministru al Marii Britanii face acuzaţii dure: Occidentul „nu a avut niciodată curajul” să sprijine ferm Ucraina
Estonia acuză că un avion rusesc Su-35 i-a încălcat spațiul aerian în zona Golfului Finlandei. Avioane NATO au fost ridicate la interceptare
Sistemul german IRIS-T în acțiune pe frontul din Ucraina (Foto/Video): 33 de interceptări perfecte înregistrate de o singură unitate a armatei ucrainene
Acord nuclear: Iranul susține că e pregătit să spune „da” Americii, dar pune o condiție
Dronele maritime ucrainene: Arma "cât o mașină de luptă" care a făcut ca Marea Neagră să devină un cimitir pentru flota rusă
Ucraina lansează strategia „hide & strike” după ce a pierdut 1.000 de blindate în fața dronelor rusești: Vor fi trimise mai puţine tancuri pe linia frontului
Marea Britanie va implica Inteligența Artificială în supravegherea submarinelor rusești
SUA dezvăluie noi date despre „bijuteria” F-47: Un avion de luptă ce va atinge viteza de 2 Mach, dar o rază cu 70% mai mare decât F-22 Raptor
Nu iese fum fără foc: În telenovela avionului Rafale doborât în premieră de un J-10 de producție chineză, India recunoaște „pierderi”. Dar doar atât
Pachetul 17 de sancțiuni europene va lovi flota fantomă a Moscovei. Noi bariere și pentru componente cu dublă utilizare folosite de industria militară rusească
Criză profundă în Bosnia Herzegovina. Pierde Guvernul central controlul asupra armatei?
Comisarul european pentru apărare: Rusia va folosi pacea pentru a se pregăti de atacarea UE. Există o singură modalitate de a descuraja Rusia
Iată un motiv pentru care Putin nu vrea armistițiu: Rusia a adunat suficiente forțe pe front pentru o ofensivă majoră
SUA au găsit echipamente de comunicații ascunse în invertoare și în baterii din China, care pot fi controlate de la distanță
Imposibilul a fost reușit cu șansă și măiestrie: Piloții ruși de Su-30 doborâți de drone maritime cu rachete americane AIM-9 au făcut o mare greșeală
Voluntariat made in Russia: Deși Putin susține că recrutările în Armată duduie, dezertările voluntarilor sunt la ordinea zilei
Marea Britanie nu vrea să fie surprinsă de submarinele Rusiei: Sute de drone subacvatice Lura și SG-1 Fathom vor împânzi apele britanice pentru a monitoriza tot ce mișcă rușii
Un avion de antrenament T-4 Kawasaki s-a prăbușit într-un lac în Japonia, imediat după decolare
Blufează Parisul? Franța spune că are trei condiții pentru a disloca avioane Mirage 2000 sau Rafale cu arme nucleare în alte țări
"America First" cu aliați: De ce este România esențială și devine coloana vertebrală a strategiei SUA la Marea Neagră
Cooperare strategică: UE valorifică experiența Ucrainei pentru a-și consolida industria de apărare
Zelenski: Acesta e războiul lui Putin iar el decide totul în Rusia. Trump va trebui să se convingă că Putin minte
Rebelii houthi au încercat să-şi măsoare forţa cu aviaţia militară a SUA: „Aproape au lovit” avioane F-16 şi F-35 americane în tipul Operation Rough Rider
Forțele Armate Ucrainene prezintă versiunea modificată a vechiului sistem antiaerian S-200 (Video). Cu ajutorul său, ucrainenii au doborât un avion de avertizare timpurie Beriev A-50
Cât de vulnerabili sutem în faţa unei agresiuni militare ruseşti? Oficial NATO: Alianța trebuie să-și schimbe radical capacitățile de război electronic pentru a învinge Rusia
Programul european EDIRPA produce efecte pentru Cipru, România e încă în „stand by”: Cipru cumpără 40 de rachete Mistral, România vrea și ea sistemele
Tancurile Abrams nu vor mai fi „vârf de lance”. SUA schimbă modul în care vor purta războaie: Blindatele americane, deși formidabile ca putere de foc, vulnerabile în conducerea asalturilor
pixel