Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum vor schimba nativii digitali [copiii de astăzi] Infanteria Marină americană
12 mai 2022, 10:38
Fizionomia războiului din Ucraina a confirmat concepția despre luptele viitorului a generalului american David Berger, în care unități mici, foarte mobile, cu acces la multiple surse de informații și înzestrate cu arme letale adecvate, înving ușor unitățile clasice echipate cu armament greu.

Generalul Berger este, de asemenea, cel care, și-a asumat o mare responsabilitate și a scos, în perioada 2020 – 2021, tancurile din înzestrarea Infanteriei Marine a SUA (USMC).

Pe 10 mai, la Convenția ”Modern Day Marine 2022”, Berger, în calitate de comandant al USMC, a prezentat și ce va fi capabil să facă pușcașul marin american în deceniul următor.

Infanteristul marin american din 2030 va fi un nativ digital, născut în era Internetului lucrurilor și crescut cu drone, ochelari de realitate virtuală și poate chiar imprimante 3D acasă, permițându-i comandantului USMC să gestioneze confortabil un câmp de luptă învolburat de informații.

Generalul David Berger i-a descris pe tinerii infanteriști marini de azi că au împrumutat telefoanele inteligente ale părinților în școala elementară, dar pușcașii de mâine au propria tehnologie de la o vârstă și mai fragedă, ceea ce le oferă o mai mare fluență în domeniul informației.

Acest lucru va oferi serviciului un avantaj pe un câmp de luptă modern, a precizat Berger, dar cu condiția ca, USMC să antreneze și să educe acești pușcași marini, în mod corespunzător, și să găsească modalități de a le valorifica cel mai bine interesele și abilitățile.

Tehnologia viitorului va permite ca un infanterist marin din anii 2030 să îndeplinească o paletă mare de misiuni, fiind pregătit în multiple specialități militare.

„Depășim ideea că fiecare pușcaș marin are o abilitate, o specialitate militară”, a spus Berger. „Pușcașii de mâine ... [vor fi – nota autorului] capabili de competențe în mai mult de o abilitate, mai mult de un sistem de arme și, pentru a rămâne în fața concurenților noștri, vom avea nevoie de ei.”

În batalionul de infanterie din 2030, de exemplu, „acei pușcași marini vor fi capabili să opereze întreaga gamă de sisteme de arme existente într-o companie de pușcași – nu vor avea o singură specialitate cum ar fi mitralior sau artilerist”, a continuat Berger.

„Vor putea opera fiecare dispozitiv de comunicații din batalion. Vor fi instruiți cu bazele ingineriei. Vor avea și o pregătire de paramedic. Probabil, vor avea, de asemenea, abilități de comandanți de bărci mici [echivalent comandanți de grupă și pluton – nota autorului].”

Aceste specialități militare multiple ar putea cuprinde și alte domenii de interes cum ar fi cifrator, operator drone zburătoare, analist rețele sociale și multe altele.

Unii critici ai viziunii lui Berger s-au îngrijorat că pușcașii marini vor fi suprasolicitați sau că își vor pierde competența, care vine odată cu concentrarea pe un singur sistem de arme.

 

Forța USMC 2030 a zdrobit-o pe cea din prezent, în simulări pe diferite scenarii de luptă

 

Berger a descris un batalion de infanterie marină din 2030, cu capacitatea de a pregăti echipe sau plutoane, care pot gestiona ele însele întregul lanț de ucidere - cu experiența de a găsi inamicul, a masca sau a denatura propria amprentă [electronică – nota autorului] și poziție, a folosi efecte letale sau neletale și apoi să se mute într-o locație mai sigură, fără a se baza pe ajutorul unităților specializate.

Referitor la această unitate, Berger a precizat că, în ultimul an și jumătate, serviciul a desfășurat nouă exerciții forță - contra-forță la Centrul de Luptă Aeriană și la Sol al USMC din Twentynine Palms, California, pentru a valida noile aspecte ale batalionului de infanterie marină.

Fiecare exercițiu a demonstrat că „echipe mici și distribuite, care pot folosi capabilități ISR [informații, supraveghere și recunoaștere], muniții în așteptare deja lansate (loitering munitions) și arme precum Javelin, Carl Gustaf, sunt mult mai letale decât formațiunile mari, care folosesc concepte și structuri de forță tradiționale. Și nici măcar [batalionul clasic – nota autorului] nu este aproape: până acum, în cele nouă [exerciții], s-a obținut un record perfect de 9-0″ pentru noul batalion de infanterie.

Cheia succesului în războiul viitorului va consta în rapiditatea cu care va fi procesată o cantitate cât mai mare de informație, dublată de ingeniozitatea și curiozitatea umană. Deprinderile digitale formate încă din copilărie vor facilita tranziția către noua forță.

Berger a spus că dotarea unei unități mici de pușcași marini cu mai multe tipuri de sisteme letale și neletale, din care să aleagă, și experiența de a le opera singuri pe toate, este un schimbător de joc, permițând unităților mici să-și extindă raza de acțiune în mai multe domenii și pe o zonă mult mai mare.

Faptul că acești pușcași marini, din viitoarele echipe și plutoane, vor fi nativi digitali, este important, a spus Berger. El vede armele combinate din secolul 21, ca fiind un amestec eficient de ISR, lovituri de precizie, război cibernetic, informațional și electronic, a precizat Berger în discursul său, adăugând că acest lucru trebuie desfășurat, în mod eficient, la cel mai de jos nivel tactic, pentru a câștiga o luptă viitoare.

„Abilitatea de a-ți gestiona propria semnătură electronică, de a localiza amenințarea, de a detecta și exploata comunicațiile [adversarului – nota autorului], de a le bloca transmisiile, de a interfera cu comanda și controlul lor - a fost întotdeauna important în război, dar astăzi aș spune că pot fi decisive. Combatantul care poate gestiona spectrul războiului electronic și execută un ciclu strâns ISR-decizie - lanțul de ucidere în buclă închisă, într-adevăr poate dicta tempo-ul conflictului în viitor, a spus comandantul USMC.

Pușcașii marini mai în vârstă s-ar putea simți ca și cum trebuie să lupte în mai multe domenii simultan. Pentru nativii digitali, operarea în domeniile informațional și cibernetic este a doua natură, a spus Berger.

Totodată, și-a exprimat speranța că industria va aduce în joc rapida evoluție a inteligenței artificiale și a învățării automate, oferind unităților mici, instrumentele cu care să fuzioneze datele de la propriii senzori și să obțină o imagine de ansamblu, astfel încât deciziile lor să se bazeze pe informații acționabile.

Secretarul Marinei, Carlos Del Toro, care a vorbit alături de Berger la ”Modern Day Marine 2022”, a declarat că afișajul din casca unui pilot F-35 este un exemplu excelent al modului, în care tehnologia poate ajuta un individ să înțeleagă cantități mari de date și a adăugat că speră că ar putea fi dezvoltat ceva comparabil pentru infanteriștii marini care luptă la sol.

La final, Berger a concluzionat că viitorii pușcași se vor simți confortabil în domeniul informațiilor și cel cibernetic, dar USMC va trebui gestioneze atent, acest proces de tranziție.

„Partea de învățare, partea de pregătire vor consta în educarea liderului de echipă, a comandantul plutonului, cu privire la aspectele ofensive și defensive din domeniul cibernetic și o înțelegere clară a modului, în care vă gestionați semnăturile [electronice – nota autorului] și cum încercați să afectați capacitatea amenințării de a intra în rețeaua dumneavoastră și de a produce daune", a declarat Berger.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play
Noua strategie de apărare a SUA nu exclude agresoarea Rusie, dar identifică marele pericol în China
Atac cu dronă în Crimeea. Termocentrala Balaklava din Sevastopolul ocupat, lovită de un UAV
Cum a blocat România survolul rus în 1997. Constantinescu: Știam că Elțîn nu va risca un război. Pentru noi SUA erau mai importante decât NATO
SUA aduc bombe nucleare în Europa mai rapid decât era planificat. Avioane F-35 cu ogive nucleare B12 pentru a „cuminți” Rusia
Rusia a simulat un atac nuclear. Un sistem Yars și submarinul nuclear Tula au lansat două rachete balistice intercontinentale
Guvernul cancelarului Olaf Scholz ignoră toate avertismentele şi favorizează accesul la portul Hamburg pentru compania chineză de transport maritim Cosco
Serviciile de informaţii britanice: Infrastructura feroviară a Rusiei, vizată constant de acte de sabotaj ale grupurilor de rezistenţă
Ofensivele ucrainene din perspectiva analistului militar
Expert militar ucrainean: Forţele Armate Ucrainene nu trebuie să se concentreze pe avantajul numeric, ci pe obținerea unei superiorități tehnologice
Steagul României și cel al Statelor Unite ale Americii, în timpul ceremoniei de dislocare a sistemelor HIMARS. Foto: MApN
EXCLUSIV
Perspective privind înzestrarea Armatei române | Viorel Manole, directorul Patromil, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania
EAU vor să-și consolideze armata pe stil american. Pensionarii militari din SUA sunt atrași în Golf de banii emiratezilor
Cine va finanța Ucraina dacă SUA fac un pas în spate după alegeri. Republicanii văd în China o problemă mai mare decât Ucraina
În Herson 25.000 de soldați ruși prinși în oraș sunt cu moralul la pământ și distruși psihic. Cucerirea orașului deschide Ucrainei ușa către Crimeea
Parlamentul Estoniei declară Rusia ''regim terorist'' şi ''ţară ce susţine terorismul''
Un puternic avertisment militar iranian la adresa Arabiei Saudite, pe fondul divergențelor dintre Washington și Riad
Lansarea unei rachete Kalibr de pe o navă de suprafață a Marinei ruse. Foto: Ministerul Aprării de la Moscova via U.S. Naval Institute
EXCLUSIV
Scutaru: „Rusia nu poate produce rachete Kalibr în număr mare”. Serviciile ruse - cu motoarele turate la maxim pe piața neagră după componente occidentale
Haos sau ”tranziție lină”. Cum ar arăta Rusia post-Putin. Goșu: ”Este o sperietoare că, după Putin, o să urmeze Dracula la Kremlin”
Ministrul de externe al Germaniei: Pentru Ucraina, apărarea antiaeriană este, în prezent, mai relevantă decât problema tancurilor
Rusia spune că războiul din Ucraina a început la București și crede că NATO a fost deja „învinsă” în Ucraina
Gen. Tomescu: Fără NATO România risca soarta Ucrainei. Putin putea rupe o bucată din Dobrogea pentru accesul la resurse
Boris Elțîn și Vladimir Putin, în timpul predării puterii în 1999. Foto: Kremlin
EXCLUSIV
George Scutaru: Putin nu va avea parte de un puci de catifea și nici de pensie liniștită precum Boris Elțîn
Lista statelor de mare „anvergură” aliate Rusiei. Eritrea a făcut rocada cu un alt stat ce completează alianța dictaturilor
Armata rusă, foto: Uawire.com
EXCLUSIV
Rusia nu a renunțat la Insula Șerpilor. Scutaru: Hărțuirea României de către Armata rusă ar pune presiune pe zona economică exclusivă
Aurescu: România va susţine crearea unui tribunal special care să investigheze agresiune militară rusă din Ucraina
României, pericolul reocupării Insulei Șerpilor și visul Rusiei de a ajunge la Gurile Dunării | George Scutaru, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania
Putin a reușit să sperie Europa. Conștientă de dificultatea susținerii unui război îndelungat, Europa vrea să învețe din „lecția Ucraina”
Valentin Naumescu: Rusia va încerca să supună Ucraina. O victorie a lui Putin ar putea duce și la anexarea Belarusului
Putin, cu ochii pe Ucraina, dar în „curtea din spate” mocnește un alt conflict. Kârgâzstan și Tadjikistan se leapădă de Moscova, iar China umple vidul
SUA acuză un aranjament între Rusia și state din Golf privind piața petrolului și amenință că lasă regiunea fără Patriot și THAAD

Ştiri Recomandate

Macron propune ca NATO să ofere garanții de securitate Rusiei în viitoarele negocieri. Ucraina reacționează
Abordarea Statelor Unite faţă de Iran se schimbă. Diplomat american: Ne interesează ca rachetele iraniene să nu ajungă în mâinile Rusiei
Proiectul FCAS - noul avion european de generația a VI-a: Dassault confirmă în sfârșit că a ajuns la un acord industrial cu Airbus
Forţele Armate Ucrainene au capturat un alt T-90M Proryv - cel mai modern tanc al armatei ruse (Video)
U.E a livrat un laborator cibernetic Ucrainei. Capabilitatea este o necesitate în condițiile în care rolul sistemelor informatice este vital în războiul de apărare dus cu Rusia
Generalul de vârf al Poloniei, înarmat cu „valize” de bani, caută să reînnoiască stocurile de armament: Cel mai mare punct de fricțiune la nivel global este capacitatea industriei
Avionul rusesc MiG-35 este o risipă de ruble: Generația 4++ este o stratagemă de marketing a Kremlinului
Numărul trupelor ruse staționate la graniţa cu Estonia este în scădere. Rusia a fost nevoită să mobilizeze cele mai bine antrenate trupe pentru a le trimite în Ucraina
Şeful partidului aflat la putere în Polonia denunţă "dominaţia" Germaniei în Europa
Rezervistii ruși încorporați în septembrie pleacă pe frontul din Ucraina
Aviația militară a Chinei. Foto: Ministerul Apărării de la Beijing
EXCLUSIV
China nu e Rusia. Naumescu: China va ataca doar când va fi sigură de victorie și că SUA sunt „scoase din joc”
Avionul de luptă fără pilot “Bayraktar Kizilelma”, dezvoltat de industria turcă de apărare, a efectuat prima decolare (Foto/Video)
Sute de videoclipuri de propagandă despre mercenarii Wagner Group sunt promovate pe TikTok. Teoretic, reţeaua de socializare interzice publicarea unor astfel de înregistrări
Atenție, România. Germania cumpără 35 de avioane F-35 pe repede înainte, dar prețul vehiculat este astronomic
Emiratele Arabe Unite își reduc dependența militară de Statele Unite ale Americii
Olanda și Suedia au dat „undă verde” aderării României la Schengen. Austria - singurul stat care mai blochează aderarea
SUA au prezentat oficial primului bombardier stealth B-21 Raider (VIDEO) | Moment istoric în industria aeronautică
S-a decis plafonarea prețului petrolului rus. Moscova reacționează și spune că nu va accepta plafonul, pregătind un răspuns
Estonia semnează un contract de 200 de milioane de dolari cu SUA pentru a cumpăra sisteme HIMARS
Rusia încearcă să compenseze pierderea a sute de tancuri pe câmpul de luptă din Ucraina. Un lot de tancuri T-72B3M a fost livrat cu surle armatei ruse
Sistemul portabil de apărare aeriană Piorun, utilizat în prezent de ucraineni împotriva aeronavelor ruseşti, a fost achiziţionat şi de armata norvegiană
BAE Systems colaborează cu ale patru companii pentru a proiecta un nou vehicul de luptă, viitorul înlocuitor al IFV-ului M2 Bradley
Luxemburgul a oferit Ucrainei, în acest an, un ajutor militar echivalent cu a șasea parte din bugetul său de apărare
După decenii de dependență totală de armamentul rusesc, Algeria privește către China
Grupul rus de mercenari Wagner a fost adăugat pe ''lista neagră'' a SUA, alături de talibani şi gruparea Boko Haram
Ucraina: Autorităţile instalate de Rusia anunţă 'evacuarea' de pe malul stâng al Niprului
Video rar cu lupte din linia întâi – tentativă eșuată a mercenarilor „Wagner” de a captura un post de observație ucrainean
În Germania vor fi produse noi rachete pentru sistemele Patriot din Europa. În viitor, România ar putea fi una dintre ţările care achiziţionează versiunea PATRIOT MIM-104 GEM-T
Canada sancţionează o societate iraniană acuzată că ar fi livrat drone Rusiei
Bulgaria a decis că va transfera arme de calibru mic și muniție către Ucraina. Ministrul interimar al apărării de la Sofia a ţinut să precizeze că ţara să nu transferă tancuri
Rusia începe să folosească rachete Kh-55 din epoca sovietică. Statul Major al armatei ucrainene: Acestea sunt capabile să transporte un focos nuclear
USS Arleigh Burke, sursă foto: US Navy
EXCLUSIV
Distrugătoare ale SUA sau aliate sub pavilion românesc în Marea Neagră? O soluție pentru problemele cu care se confruntă Marina României