Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum vor schimba nativii digitali [copiii de astăzi] Infanteria Marină americană
12 mai, 10:38
Fizionomia războiului din Ucraina a confirmat concepția despre luptele viitorului a generalului american David Berger, în care unități mici, foarte mobile, cu acces la multiple surse de informații și înzestrate cu arme letale adecvate, înving ușor unitățile clasice echipate cu armament greu.

Generalul Berger este, de asemenea, cel care, și-a asumat o mare responsabilitate și a scos, în perioada 2020 – 2021, tancurile din înzestrarea Infanteriei Marine a SUA (USMC).

Pe 10 mai, la Convenția ”Modern Day Marine 2022”, Berger, în calitate de comandant al USMC, a prezentat și ce va fi capabil să facă pușcașul marin american în deceniul următor.

Infanteristul marin american din 2030 va fi un nativ digital, născut în era Internetului lucrurilor și crescut cu drone, ochelari de realitate virtuală și poate chiar imprimante 3D acasă, permițându-i comandantului USMC să gestioneze confortabil un câmp de luptă învolburat de informații.

Generalul David Berger i-a descris pe tinerii infanteriști marini de azi că au împrumutat telefoanele inteligente ale părinților în școala elementară, dar pușcașii de mâine au propria tehnologie de la o vârstă și mai fragedă, ceea ce le oferă o mai mare fluență în domeniul informației.

G Ad:

Acest lucru va oferi serviciului un avantaj pe un câmp de luptă modern, a precizat Berger, dar cu condiția ca, USMC să antreneze și să educe acești pușcași marini, în mod corespunzător, și să găsească modalități de a le valorifica cel mai bine interesele și abilitățile.

Tehnologia viitorului va permite ca un infanterist marin din anii 2030 să îndeplinească o paletă mare de misiuni, fiind pregătit în multiple specialități militare.

„Depășim ideea că fiecare pușcaș marin are o abilitate, o specialitate militară”, a spus Berger. „Pușcașii de mâine ... [vor fi – nota autorului] capabili de competențe în mai mult de o abilitate, mai mult de un sistem de arme și, pentru a rămâne în fața concurenților noștri, vom avea nevoie de ei.”

În batalionul de infanterie din 2030, de exemplu, „acei pușcași marini vor fi capabili să opereze întreaga gamă de sisteme de arme existente într-o companie de pușcași – nu vor avea o singură specialitate cum ar fi mitralior sau artilerist”, a continuat Berger.

„Vor putea opera fiecare dispozitiv de comunicații din batalion. Vor fi instruiți cu bazele ingineriei. Vor avea și o pregătire de paramedic. Probabil, vor avea, de asemenea, abilități de comandanți de bărci mici [echivalent comandanți de grupă și pluton – nota autorului].”

Aceste specialități militare multiple ar putea cuprinde și alte domenii de interes cum ar fi cifrator, operator drone zburătoare, analist rețele sociale și multe altele.

Unii critici ai viziunii lui Berger s-au îngrijorat că pușcașii marini vor fi suprasolicitați sau că își vor pierde competența, care vine odată cu concentrarea pe un singur sistem de arme.

 

Forța USMC 2030 a zdrobit-o pe cea din prezent, în simulări pe diferite scenarii de luptă

 

Berger a descris un batalion de infanterie marină din 2030, cu capacitatea de a pregăti echipe sau plutoane, care pot gestiona ele însele întregul lanț de ucidere - cu experiența de a găsi inamicul, a masca sau a denatura propria amprentă [electronică – nota autorului] și poziție, a folosi efecte letale sau neletale și apoi să se mute într-o locație mai sigură, fără a se baza pe ajutorul unităților specializate.

Referitor la această unitate, Berger a precizat că, în ultimul an și jumătate, serviciul a desfășurat nouă exerciții forță - contra-forță la Centrul de Luptă Aeriană și la Sol al USMC din Twentynine Palms, California, pentru a valida noile aspecte ale batalionului de infanterie marină.

Fiecare exercițiu a demonstrat că „echipe mici și distribuite, care pot folosi capabilități ISR [informații, supraveghere și recunoaștere], muniții în așteptare deja lansate (loitering munitions) și arme precum Javelin, Carl Gustaf, sunt mult mai letale decât formațiunile mari, care folosesc concepte și structuri de forță tradiționale. Și nici măcar [batalionul clasic – nota autorului] nu este aproape: până acum, în cele nouă [exerciții], s-a obținut un record perfect de 9-0″ pentru noul batalion de infanterie.

Cheia succesului în războiul viitorului va consta în rapiditatea cu care va fi procesată o cantitate cât mai mare de informație, dublată de ingeniozitatea și curiozitatea umană. Deprinderile digitale formate încă din copilărie vor facilita tranziția către noua forță.

Berger a spus că dotarea unei unități mici de pușcași marini cu mai multe tipuri de sisteme letale și neletale, din care să aleagă, și experiența de a le opera singuri pe toate, este un schimbător de joc, permițând unităților mici să-și extindă raza de acțiune în mai multe domenii și pe o zonă mult mai mare.

Faptul că acești pușcași marini, din viitoarele echipe și plutoane, vor fi nativi digitali, este important, a spus Berger. El vede armele combinate din secolul 21, ca fiind un amestec eficient de ISR, lovituri de precizie, război cibernetic, informațional și electronic, a precizat Berger în discursul său, adăugând că acest lucru trebuie desfășurat, în mod eficient, la cel mai de jos nivel tactic, pentru a câștiga o luptă viitoare.

„Abilitatea de a-ți gestiona propria semnătură electronică, de a localiza amenințarea, de a detecta și exploata comunicațiile [adversarului – nota autorului], de a le bloca transmisiile, de a interfera cu comanda și controlul lor - a fost întotdeauna important în război, dar astăzi aș spune că pot fi decisive. Combatantul care poate gestiona spectrul războiului electronic și execută un ciclu strâns ISR-decizie - lanțul de ucidere în buclă închisă, într-adevăr poate dicta tempo-ul conflictului în viitor, a spus comandantul USMC.

Pușcașii marini mai în vârstă s-ar putea simți ca și cum trebuie să lupte în mai multe domenii simultan. Pentru nativii digitali, operarea în domeniile informațional și cibernetic este a doua natură, a spus Berger.

Totodată, și-a exprimat speranța că industria va aduce în joc rapida evoluție a inteligenței artificiale și a învățării automate, oferind unităților mici, instrumentele cu care să fuzioneze datele de la propriii senzori și să obțină o imagine de ansamblu, astfel încât deciziile lor să se bazeze pe informații acționabile.

Secretarul Marinei, Carlos Del Toro, care a vorbit alături de Berger la ”Modern Day Marine 2022”, a declarat că afișajul din casca unui pilot F-35 este un exemplu excelent al modului, în care tehnologia poate ajuta un individ să înțeleagă cantități mari de date și a adăugat că speră că ar putea fi dezvoltat ceva comparabil pentru infanteriștii marini care luptă la sol.

La final, Berger a concluzionat că viitorii pușcași se vor simți confortabil în domeniul informațiilor și cel cibernetic, dar USMC va trebui gestioneze atent, acest proces de tranziție.

„Partea de învățare, partea de pregătire vor consta în educarea liderului de echipă, a comandantul plutonului, cu privire la aspectele ofensive și defensive din domeniul cibernetic și o înțelegere clară a modului, în care vă gestionați semnăturile [electronice – nota autorului] și cum încercați să afectați capacitatea amenințării de a intra în rețeaua dumneavoastră și de a produce daune", a declarat Berger.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Get it on App Store
Get it on Google Play
Analist militar ucrainean: Dacă Rusia îşi schimbă strategia, noi avem nevoie de alte arme. Ideal ar fi să lovim inamicul de la 300 km distanţă
Capcana rusă de la Mariupol. Un expert ucrainean explică de ce deblocarea orașului e imposibilă iar totul are legătură cu ofensiva din Donbas
EXCLUSIV
Spații ocupate de propaganda Kremlinului în imaginarul social național
Su-35 Flanker-E rusesc, generația 4 ++, doborât în Ucraina. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
EXCLUSIV
Alexei Arestovich: Războiul cu Rusia poate dura până în 2035
Statele Unite vor desfăşura un sistem de rachete Patriot în Slovacia
Soldați ucraineni, capturând un blindat al Armatei Rusiei însemnat cu lidera Z, simbolul invadării Ucrainei. Z vine de la „Za pobedy”, care înseamnă „Pentru victorie”. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
EXCLUSIV
Cu dinții cariați armata roșie amenință că mușcă din Europa. Masacrele - singura promisiune a Rusiei
Un Il-76 transportând parașutiști militari ruși. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
EXCLUSIV
Rusia schimbă strategia de război și rezistența eroică a Ucrainei. Situația pe frontul ucrainean | Ion Petrescu vine „Pe Plan Extern”
România, una dintre ţările de pe flancul estic al NATO unde SUA ar putea stabili baze militare permanente, dar fără staţionarea trupelor în permanenţă
Distrugeri urbane provocate de invadatorul rus în Ucraina. Sursă foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
EXCLUSIV
Obiectivul Rusiei - distrugere totală. Marianna Prysiazhniuk, despre războiul lui Putin susținut de ruși: Nu mai e vorba doar de Ucraina
Tancuri și elicoptere în războiul modern – lecții neînvățate la timpul lor: Un Javelin de 175.000 $ distruge armament de milioane
Soldați ucraineni, capturând un blindat al Armatei Rusiei însemnat cu lidera Z, simbolul invadării Ucrainei. Z vine de la „Za pobedy”, care înseamnă „Pentru victorie”. Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
EXCLUSIV
Despre războiul neprovocat al Rusiei în Ucraina, direct de la firul ierbii | Marianna Prysiazhniuk vine „Pe Plan Extern” la DefenseRomania
Cei patru care s-au dus să ia lumină de la Ambasada Rusiei, problemă de securitate națională și „activităţi ostile intereselor” NATO
Forțele de Rachete Strategice Ruse, componenta terestră a arsenalului nuclear al Rusiei, au început executarea unui exercițiu de amploare
O alianță regională de apărare fără precedent între Israel și armatele arabe
Noua Strategie Națională de Apărare a SUA: China este “prioritatea nr. 1”. Rusia rămâne în plan secund, ca “generator de amenințări acute”
Generalul american David Petraeus: Ucraina poate învinge dacă este bine înarmată, dar cucerirea Mariupolului poate decide soarta războiului
SUA și Orientul Mijlociu: Schimbarea dinamicii, un nou capitol în relațiile dintre statele din Golf și America
Generalul Ben Hodges: Scenariul unui atac al Rusiei în R. Moldova era posibil în primele zile de război în Ucraina, acum e puţin probabil
EXCLUSIV
Chirieac: Discursul lui Biden la Varșovia - programul politic al Occidentului pentru secolul XXI
Vasile Dîncu: Armata României are 70.000 de militari profesioniști. Suplimentarea nu este o prioritate
Noua situație de securitate determină reconfigurări geostrategice în Orientul Mijlociu
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Armata română și strategia de apărare după războiul Rusiei în Ucraina | Aurel Cazacu vine „Pe Plan Extern” la DefenseRomania
Lev Troțki, adresându-se Armatei Roșii în timpul Războiului Civil Rus, sursă foto: The Guardian
EXCLUSIV
Recuperarea Tezaurului românesc - un demers legitim pentru limitarea finanțării războiului din Ucraina
Încercuirea trupelor ruse de la periferia de nord-vest a Kievului – informații încă neconfirmate, dar în concordanță cu ultimele evoluții
Iohannis: Este necesară o prezenţă militară sporită aliată în ţara noastră şi în regiunea Mării Negre
Cum mută China în războiul Rusiei din Ucraina. Strategie pe termen lung sau simple interese ale conducerii comuniste chineze
EXCLUSIV
Cât de mult rău poate să facă o poză şi un mesaj nepotrivit în actualul context al războiului informaţional ruso-ucrainean
Odesa, „trofeul” lui Putin. Armata rusă rupe sud-estul Ucrainei pentru a forța un coridor terestru care să lege Crimeea de Rusia prin Donbas
Putin și-a expune cererile legate de Ucraina, într-un apel telefonic cu Erdogan

Ştiri Recomandate

Un parașutist militar român a murit în urma unui accident la Boboc. Tragedia s-a produs în timpul manevrelor de aterizare
Mass-media ucraineană: Ruşii desfăşoară vechile tancuri T-62M în Peninsula Crimeea
Două aeronave britanice Eurofighter Typhoon au zburat în spațiul aerian românesc din zona Deltei Dunării
Apărarea antiaeriană ucraineană a făcut o altă victimă: un general rus, pilot de top
Rusia ar putea instala un radar Podsolnukh pe litoralul Mării Negre. Locația acestuia a fost deja stabilită
Natalia Gavriliţa: Republica Moldova nu trebuie să piardă şansa istorică de a adera la U.E
Pentru a sprijini Ucraina, Polonia a donat toate piesele de schimb și muniţia de care dispune pentru aeronavele MiG-29
Armata rusă concentrează atacul asupra regiunii Donbas. Forțele invadatoare au lansat o ofensivă în mai multe orașe din Estul Ucrainei
Erdogan profită de condiționarea aderării Finlandei și Suediei  la NATO. Turcia va lansa noi atacuri la granița cu Siria
Pentru înlocuirea tancurile T-72 donate Ucrainei, Polonia ar vrea să achiziționeze K2 Black Panther și mai multe Leopard 2
Arabia Saudită, ultima pe listă pentru dronele Bayraktar TB2. Saudiții intenționează achiziționarea a 60 de UAV-uri turcești
Zborurile MiG-21 LanceR, reluate pentru o perioadă de un an. Misiuni pentru menținerea antrenamentului piloților și poliție aeriană
Până la noi sisteme SHORAD/VSHORAD, România va menține în serviciu sistemele de apărare Kub și Osa
Portavionul american USS Harry S. Truman conduce o demonstrație de forță în Mediterană, în contextul războiului din Ucraina
Dodon, reținut pentru trădare de țară. Un expert rus, despre contextul războiului: În fața unui posibil atac, Moldova „taie” Coloana a V-a rusă
Bombardiere rusești Tu-95 și chineze Hun-6K au patrulat Marea Chinei de Sud. Japonia și Coreea de Sud au ridicat F-15 și F-2
Peste 50 de tehnicieni sirieni se află în Rusia pentru a contribui la distrugerea localităților ucrainene cu dispozitive improvizate
C-130 Hercules, România. Sursă foto: MApN
EXCLUSIV
Modernizarea avioanelor C-130 Hercules românești. Collins Aerospace a prezentat un sistem de intensificare a vederii de ultimă generație
Ungaria declară stare de urgență din cauza războiului din Ucraina
Polonia achiziționează alte 6 sisteme Patriot. Investiție masivă în dezvoltarea sistemului de apărare aeriană
Dronele kamikaze Switchblade, în acţiune pe câmpul de luptă. Prima ţintă lovită, un tanc rusesc T-72 (Video)
Turcia vrea o forţă navală mai puternică | Erdogan: Până în 2027, Forțele Navale Turce vor avea șase noi submarine din clasa REIS
Cehia negociază achiziția a 50 de tancuri Leopard 2A7+ din Germania
Franța spune că aderarea Ucrainei la UE ar putea dura 15-20 de ani, în pofida așteptărilor președintelui Zelenski
Primul zbor al bombardierului strategic B-21 Raider a fost amânat pentru 2023
Forțele Armate Ucrainene au arătat cum folosesc obuzierele autopropulsate CAESAR, primite din Franţa
Rusia spune că a lovit un depozit de proiectile pentru obuziere americane M777 și a încetinit intenționat ofensiva în Ucraina
Pentru prima dată după mulți ani, la Sevastopol nu va fi organizată parada tradițională de Ziua Forțelor Navele
Danemarca trimite Ucrainei sisteme americane Harpoon pentru a rupe blocada rusa asupra Odesei
Lavrov: Moscova nu este sigură că are nevoie de reluarea legăturilor cu Occidentul
Epava dronei ucrainene din apele României - un Bayraktar TB2. Foarte probabil UAV-ul a fost doborât în timpul bătăliei pentru Insula Șerpilor
Chișinăul amintește de „principiul neutralității constituționale” ca urmare a discuțiilor privind înarmarea R. Moldova de către NATO
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro