Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donald Trump: Statele Unite deţin rachete ”super-rapide” care permit contracararea arsenalului Rusiei
Statele Unite  dețin o mulțime de rachete „super-rapide" pentru a contracara arsenalul Rusiei, a precizat președintele SUA, Donald Trump. Armata americană are rachete care pot atinge ținte de câteva ori mai rapid decât rachetele „convenționale", a declarat luni Trump. Potrivit acestuia, o astfel de armă este necesară pentru Washington pentru a contracara Moscova.

„Avem rachete super-rapide, și avem multe. Chiar așa le spunem "super- rapide". Sunt de patru, cinci, șase și chiar de șapte ori mai rapide decât rachetele convenționale", a spus preşedintele SUA la Washington, adresându-se guvernatorilor statelor americane. Trump a explicat că Statele Unite au nevoie de astfel de rachete „pentru că Rusia are ceva similar", relatează Interfax.

Potrivit lui Trump, Moscova probabil a furat planurile şi cercetările în materie din SUA, pentru a crea noile sale arme. „Vă pot spune cum ei (ruşii) au obținut accesul. Au obținut (tehnologiile – n.r.), posibil din planurile administrației (fostului președinte american Barack) Obama", a declarat liderul american, potrivit paginaderusia.

Trump a adăugat că, la acel moment, Statele Unite nu au pus în aplicare planurile existente. „Și acest lucru este foarte rău", consideră președintele SUA.

În timpul discursului său, liderul american a mai spus că acțiunile Rusiei și Chinei forțează de fapt Statele Unite să majoreze cheltuielile cu arsenalul său nuclear. În același timp, Trump și-a exprimat încrederea că atât Moscova, cât și Beijingul nu vor cu adevărat o cursă a înarmărilor în acest sector.

„În același timp, atât Rusia cât și China vor să negocieze pentru a opri această nebunie: alocarea a miliarde de dolari pentru arme nucleare", a spus președintele american. Dar, pentru că nu există niciun acord care să pună capăt cursei înarmării nucleare, Statele Unite „trebuie să aibă cel mai puternic arsenal nuclear din lume", a explicat Trump.

În octombrie 2019, liderul american a declarat că Washingtonul, Beijingul și Moscova ar trebui să încheie un acord pentru a limita dezvoltarea armelor nucleare. De asemenea, Trump a menționat atunci că Statele Unite au cel mai puternic arsenal nuclear din lume, Rusia este a două în acest domeniu și China este a treia. „Este foarte scump și periculos, foarte, foarte periculos", a spus președintele.

Anterior, Vladimir Putin a anunţat că Rusia dezvoltă o nouă generație de arme.

„Pentru prima dată în istoria existenței armelor nucleare – inclusiv perioada sovietică și istoria recentă – i-am depăşit pe toţi", a spus Putin pe 15 ianuarie 2020 într-un mesaj către Adunarea Federală a Federației Ruse. El s-a lăudat că state conducătoare ale lumii abia urmează să creeze armele pe care Rusia deja le deține.

Ştiri Recomandate

Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Aeronava C-17 Globemaster III care a efectuat al doilea transport de echipamente medicale a ajuns în România (Video)
Jihadul Islamic a lansat o rachetă din Gaza spre sudul Israelului
Germania ar fi interesată să cumpere 90 de avioane Eurofighter şi 45 de aeronave FA-18
Primul lot de 15 de izolete de concepţie şi producţie românească, recepţionate de MApN
Macedonia de Nord a devenit cel de-al 30-lea stat membru al NATO
Criza Covid-19: Geopolitică, liberul schimb și propaganda panicii globale
Coronavirus: Aproape 1.000 de noi morţi în Italia