Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două avioane T-45 Goshawk ale US Navy s-au ciocnit în aer
18 mai, 09:00
Două avioane de antrenament ale US Navy s-au ciocnit astăzi în aer în statul Texas, dar din fericire echipajele formate din studenți piloți și instructori de zbor au supraviețuit, a anunțat Marina.
Avion T-45 Goshawk Sursa foto: US Navy

”Două avioane de antrenament T-45 Goshawk ale Escadrilei 22 Antrenament s-au ciocnit în aer în Ricardo, Texas, azi (n.red - ieri) în jurul orei 11”, potrivit USNI News care citează o declarație a șefului centrului de antrenament aero-naval.

”O aeronavă a putut ateriza în siguranță la Baza Aero-Navală Kingsville din Texas, iar instructorul celuilalt avion și elevul pilot s-au catapultat la aproximativ nouă mile sud de Kingsville, în Ricardo, Texas. Un pilot a fost dus la spitalul Christus Spohn Kleberg cu răni ușoare. O anchetă a fost demarată pentru a stabili cauzele incidentului”, se arată într-o postare pe Facebook a centrului de antrenament.

 

G Ad:

T-45C este avionul de antrenament pe care îl folosesc viitorii piloți ai Marinei americane. În timpul antrenamentelor sunt organizate misiuni atât pe simulator cât și zboruri alături de un pilot instructor.

Conform imaginilor de pe pagina de socializare a centrului de antrenament, elevii și piloții instructori au început pe 12 mai antrenamentele pentru zborul în formație.

Ultimul accident cu un avion T-45 a avut loc în octombrie 2017, când pilotul locotenent Patrick Lawrence Ruth și elevul Wallace Eugene Burch au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit în apropiere de Tellico. Ancheta a stabilit că comportamentul agresiv și nesigur, inclusiv zborul la nivel razant cu solul au fost cauzele accidentului.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Pentru prima dată în istorie, Rusia a desfășurat exerciții în centrul Oceanului Pacific, pentru contracararea forțelor americane
Pragmatism în înzestrarea trupelor. Spania menține în serviciu sistemele Hawk și participă la programele comune de apărarea antiaeriană
Noul președinte utraconservator al Iranului nu are nicio intenție să negocieze cu Biden și cere SUA să ridice toate sancțiunile
Zbigniew Rau: Dronele fabricate în Turcia vor consolida capacitate de luptă a armatei poloneze
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro