Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au efectuat un zbor planificat deasupra Mării Baltice
21 apr, 08:55
Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 20.04.2021, două bombardiere strategice Tu-160 aparținând Aviației cu rază lungă de acțiune au efectuat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Baltice.

Aeronavele au fost însoțite de avioane de vânătoare Su-35S ale Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse și Su-27 ale Aviației navale. Durata zborului a fost de aproximativ opt ore.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, bombardierele strategice rusești au fost escortate de avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene ale Germaniei, F-16 ale Forțelor Aeriene ale Danemarcei și F-18 din dotarea Forțelor Aeriene ale Finlandei.

Echipaje ale Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic de Nord, Oceanului Pacific, Mării Negre și Mării Baltice.

Toate zborurile avioanelor Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian.

G Ad:

Comentariul autorului: Bombardierele Tu-160 aparțin unui regiment de aviație din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels a Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Aeronavele au decolat de pe aerodromul Engels din Regiunea Saratov și au revenit pe acesta la încheierea misiunii.

Potrivit unui material video prezentat de postul de televiziune Zvezda, cele două avioane Tu-160 au fost Andrei Tupolev (număr de bord 18 roșu, număr de înregistrare RF-94111) și Pavel Taran (număr de bord 03 roșu, număr de înregistrare RF-94101)

Probabil, misiunile îndeplinite în Marea Baltică au fost coordonate de un avion AWACS de tip A-50U. Aeronava, cu numărul de înregistrare RF-93966 și numărul de bord 37 roșu, a fost adusă pe 17 aprilie de la Ivanovo pe aerodromul Chkalovsk din Regiunea Kaliningrad.

Cu o zi înainte, pe 19 aprilie, în cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune a fost executat un exercițiu de comandament și stat major, la care au participat aproximativ 10 avioane Tu-160, Tu-95MS și Il-78. Pe timpul acestuia, piloții Aviației cu rază lungă de acțiune au executat lansări practice de rachete de croazieră H-55 asupra unor ținte terestre aflate în poligonul Vorkuta din Republica Komi. De pe aerodromul din Engels au decolat avioanele Tu-160 cu denumirile Valery Chkalov (număr de bord 17 roșu, număr de înregistrare RF-94110), Vitalyy Kopilov (număr de bord 08 roșu, număr de înregistrare RF-94115), Vasily Senko (număr de bord 11 roșu, număr de înregistrare RF-94114) și Pavel Taran (număr de bord 03 roșu, număr de înregistrare RF-94101). De asemenea, a fost identificat și bombardierul Tu-95MS cu denumirea Veliky Novgorod (număr de bord 16 roșu).

Zborul efectuat pe 20 aprilie deasupra Mării Baltice nu a fost întâmplător. În regiune au început ample exerciții ale NATO, iar Rusia a ținut să-și semnaleze prezența în zonă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Rusia consideră că Washingtonul va continua politica de îngrădire, chiar şi după summitul Biden-Putin
Vizită istorică: Ministrul de Externe al Israelului va vizita Emiratele Arabe Unite
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro