Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drona iraniană a fost distrusă cu un sistem de doborâre al avioanelor fără pilot
20 iul, 11:25
La două zile după doborârea dronei iraniene ies la iveală noi amănunte privind modul în care acest vehicul fără pilot a fost anihilat de armata SUA.

Președintele SUA, Donald Trump a declarat pe 18 iunie că nava americană USS Boxer (LHD 4) a distrus o dronă iraniană, care a amenințat nava în strâmtoarea Hormuz.

"USS Boxer a luat o acțiune defensivă împotriva unei drone iraniene, care se apropiase la o distanță de aproximativ 1.000 de metri, ignorând multiple solicitări de a se retrage și amenința siguranța navei și a echipajului", a spus Trump. Drona a fost distrusă imediat.

"Aceasta este ultima dintre numeroasele acțiuni provocatoare și ostile ale Iranului împotriva navelor care operează în apele internaționale", a adăugat el. "Statele Unite își rezervă dreptul de a apăra personalul, facilitățile și interesele noastre și solicită tuturor națiunilor să condamne încercările Iranului de a perturba libertatea navigației și comerțul global. De asemenea, invit alte națiuni să-și protejeze navele în timp ce trec prin strâmtoarea și să lucreze cu noi în viitor".

"Nava amfibie USS Boxer se află în apele internaționale și efectuează un tranzit planificat de intrare în strâmtoarea Hormuz", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman. "Un sistem de aeronavă fără pilot, cu aripi fixe s-a apropiat de USS Boxer și a fost doborât într-o zonă care reprezenta o amenințătoare. 

Știri de presă CNN și NBC au raportat că UAV a fost redus prin blocarea electronică. NBC a atribuit această doborâre prin acțiunea celei de-a 11-a unități de Expediție Marină, mai degrabă decât prin lansarea unor contramăsuri din dotarea navei.

Într-o fotografie realizată pe USS Boxer în timp ce traversează strâmtoarea poate fi observat un sistem integrat de apărare marină (LMADIS).

Vezi și: Strâmtoarea Ormuz. Petrolierul Mesdar, sechestrat de Gardienii Revoluției, a fost eliberat

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video