Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Drona rusească de cercetare Altius-U a efectuat primul zbor (Video)
21 aug, 12:01
Noul aparat de zbor fără pilot de cercetare de tip Altius-U, cu o greutate de șase tone, a efectuat primul zbor, a anunțat, pe 20.08.2019, Departamentul pentru Informare și Comunicații în Masă din cadrul Ministerului rus al Apărării, potrivit remnmilitaryblog.com.

,,Zborul a durat 32 de minute, la altitudunea de 800 de metri, în regim complet automatizat, pe unul din aerodromurile de teste. Toate sistemele complexului au funcționat normal", se arată în comunicatul de presă.

Un material video cu primul zbor al dronei de acest tip a fost publicat pe canalul de YouTube al Ministerului rus al Apărării.

În acesta se poate vedea cum turbopropulsorul Altiusaccelerează de-a lungul pistei unui aerodrom și decolează, apoi evoluează în aer cu trenul de aterizare scos, după care aterizează. Drona are numărul de bord 881.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că Altius-U reprezintă forma finală a aparatului, bazată pe rezultatele testelor efectuate cu mai multe prototipuri.

,,Complexul este capabil să îndeplinească un întreg spectru de misiuni de cercetare, cu întrebuințarea de aparatură optică, radiotehnică și de radiolocație. Greutatea aparatului este de aproximativ șase tone, iar acesta este capabil să rămână în aer mai mult de o zi", au precizat reprezentanții ministerului.

La minister s-a menționat, de asemenea, că Altius-U are un canal de conducere prin satelit, ceea ce face ca raza lui de acțiune să fie, practic, nelimitată.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene