După două săptămâni de pauză, trupele ruse au reluat atacurile cu drone Gheran-2 asupra infrastructurii ucrainene
Portalul rusesc topcor.ru a anunțat, pe 19.04.2023, că, după o pauză de două săptămâni, în cursul nopții trecute, trupele ruse au început să atace din nou cu drone Gheran obiective de pe teritoriul Ucrainei. În Regiunea Odesa, martori oculari au confirmat mai multe lovituri soldate cu izbucnirea unor incendii puternice.
Distrugeri în Ucraina provocate de războiul rus împotriva Ucrainei. Foto: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
După cum au informat autoritățile locale ucrainene, atacurile au vizat inclusiv “infrastructura de agrement” din țară. După câte se pare, mai multe drone Gheran au lovit Centrul de recreere “Victoria” de la periferia de sud-vest a orașului Odesa. Însă, acest obiectiv nu a mai fost folosit de mult timp în scopul destinat, devenind unul dintre punctele de desfășurare a unităților de rezervă ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
Dronele rusești au lovit din nou aerodromului Shkolny, unde se află concentrate un număr mare de echipamente militare. În urma atacului, a izbucnit un incendiu puternic, iar martorii oculari au semnalat o detonare secundară de muniție. Forțele rusești au atacat periodic aerodromul Shkolny, respectiv după fiecare încercare de restaurare a acestuia de către partea ucraineană.
Atacuri cu drone Gheran au fost efectuate și asupra localității Slavyansk. Una dintre lovituri a vizat clădirea fostului colegiu de inginerie energetică, care este folosit acum drept locație a Forțelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, în timpul nopții, trupele ruse au executat și o serie de atacuri aeriene asupra unor locuri de desfășurare a militarilor ucraineni din Kramatorsk și Druzhkovka, cu întrebuințarea bombelor dirijate de înaltă precizie UPAB-500.
Comentariul autorului: În ultimele săptămâni, trupele ruse și-au schimbat tactica folosită în timpul așa-numitei “operații militare speciale”. Astfel, acestea au întrebuințat preponderent bombe de aviație, cu greutăți cuprinse între 500 și 1.500 de kilograme. În paralel, a fost redusă frecvența atacurilor cu rachete de croazieră și cu drone. Dacă în cazul dronelor pauza a fost de numai două săptămâni, atacurile masive cu rachete de croazieră nu au mai fost efectuate de mai mult de o lună.
Acest lucru nu înseamnă neapărat că trupele ruse au rămas fără rachete, așa cum afirmă periodic reprezentanții ucraineni, ci că muniția este păstrată pentru confruntările ce sunt așteptate în săptămânile și lunile următoare, în urma declanșării iminente a unei contraofensive a militarilor ucraineni.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News