Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După F/A-18 și E-2D Hawkeye a venit rândul F-35 să bifeze o premieră: Realimentare aeriană cu o dronă MQ-25 (VIDEO)
15 sep, 16:18
SUA bifeză încă o premieră după ce o dronă MQ-25 T1 Stingray a reușit să realimenteze în aer o aeronavă de generația a V-a F-35C Lightning II aparținând US Navy. Astfel, în doar trei luni, MQ-25 Stingray a trecut toate testele și a reușit să realimenteze cu succes un F/A-18 Super Hornet, un E-2D Hawkeye și un F-35C.
Realimentarea aeriană a unui F-35C Lightning II de către o dronă MQ-25. Sursă foto: Boeing

Amintim că în luna iunie, tot în premieră, o aeronavă militară cu echipaj la bord, un F/A 18 Super Hornet, a fost realimentată aerian de un sistem UAV. Misiunea a fost îndeplinită, la vremea respectivă, tot de o dronă MQ-25 Stingray. 

Ulterior, aceeași dronă MQ-25 a reușit să realimenteze în aer și o aeronavă de tip E-2D Advanced Hawkeye - avion de avertizare timpurie și control (AWACS).

Ultima misiune a avut loc pe data de 13 septembrie, potrivit Defense World, când UAV-ul a realimentat cu succes un F-35C Lightning II al US Navy.

 

G Ad:

UAV-ul MQ-25 a trecut până în prezent cu succes toate testele

 

Misiunea s-a încheiat cu succes iar Dave Bujold, directorul programului Boeing MQ-25 a subliniat că testarea accelerată a UAV-ului a demonstrat capacitatea gigantului american de a construi drone MQ-25, a căror principală întrebuințare va fi să asigure realimentarea cu combustibil a aeronavelor US Navy.

Programul de testare al UAV-urilor MQ-25 a început în septembrie 2019, cu primul zbor al dronei. În primii doi ai au fost efectuate peste 120 de ore de zbor. Toate testele au fost trecute cu succes de drona MQ-25 dezvoltată de Boeing.

Testele au vizat și atât aerodinamica UAV-ului, cât şi sistemul de realimentare în zbor.

Boeing a încheiat în 2018 un contract cu Ministerul Apărării din SUA în valoare de 805 milioane de dolari pentru a dezvolta acest aparat de zbor.

Realimentarea aeriană a unui F-35C Lightning II de către o dronă MQ-25. Sursă video: Boeing via. Boeing YouTube:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro