Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
După incidentul cu distrugătorul HMS Defender, Rusia a transferat trei avioane de patrulare maritimă Tu-142 în sudul ţării
25 iun, 21:09
Rusia a transferat trei avioane strategice de patrulare maritimă şi de luptă antisubmarin Tupolev Tu-142, din cadrul Forţelor aeriene ale marinei ruse, în oraşul Eisk, situat pe ţărmul golfului Taganrog (regiunea Krasnodar, sudul ţării), relatează vineri publicaţia rusă Moskovski komsomoleţ, citând mai multe site-uri specializate în urmărirea traficului aerian.

Portalul Avia.pro, apropiat armatei ruse, precizează că cele trei Tu-142 au fost trimise în sudul Rusiei de la baza aeriana Kipelovo a Flotei Nordului, transmite Agerpres.

Transferul acestor avioane la Eisk, situat lângă Marea Azov, poate fi considerat un răspuns la incidentul din 23 iunie în largul coastei Crimeii cu un distrugător britanic, notează ziarul citat.

În plus, săptămâna viitoare urmează să înceapă exerciţiile NATO - Sea Breeze 2021 - în Marea Neagră, iar cele trei Tu-142 vor putea să supravegheze zona de desfăşurare a manevrelor Alianţei, conform aceluiaşi ziar.

Unele publicaţii ucrainene, care au preluat informaţia, subliniază că oraşul Eisk, unde au fost trimise avioanele de patrulare pe distanţe mari, se află la numai 70 de km de portul ucrainean Mariupol.

Tu-142 este destinat distrugerii submarinelor nucleare. În marina rusă, acest tip de avioane este utilizat în principal pentru recunoaştere vizuală şi electronică, precum şi în operaţiuni de căutare şi salvare. Viteza sa maximă poate atinge 855 km/ oră, iar raza sa de acţiune este de aproximativ 5.200 km.

La 23 iunie, Ministerul rus al Apărării a declarat că un avion Su-24 şi nave ruseşti au tras tiruri de avertisment în direcţia unui distrugător britanic care ar fi intrat în apele teritoriale ruse în Marea Neagră, în largul Crimeii, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014. Vasul, care se îndrepta de la Odesa spre Georgia, ar fi intrat până la 3 km în interiorul apelor ruseşti lângă Capul Fiolent, un punct de reper pe coasta de sud a Crimeii aproape de portul Sevastopol, baza Flotei Ruse din Marea Neagră.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi că Regatul Unit nu recunoaşte anexarea Crimeii, la fel ca întreaga comunitate internaţională, iar distrugătorul HMS Defender a traversat apele teritoriale ucrainene, în drum de la Odesa spre Georgia.

Armata britanică a explicat miercuri că HMS Defender a efectuat ”o traversare inofensivă în apele teritoriale ucrainene, conform dreptului internaţional”, dezminţind tiruri de avertisment trase de forţele ruse şi evocând 'exerciţii de artilerie' ruseşti în apropiere, conform AFP.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o gruparea navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro