După Storm Shadow, Londra furnizează Ucrainei și drone de atac cu o bătaie de 200 de km. Kremlin: „Un nou transport de arme britanice va provoca distrugeri și mai mari”
Luni, Londra a anunțat livrarea iminentă a „sute” de rachete și drone antiaeriene în Ucraina, într-o comunicare făcută chiar înaintea vizitei lui Zelenski, ca parte a turneului său european.
Marea Britanie, care se numără printre principalele țări care ajută Kievul, a anunțat săptămâna trecută că va trimite în Ucraina rachete de croazieră Storm Shadow, devenind prima țară care aprovizionează Ucraina cu acest tip de armă cu rază lungă de acțiune.
Luni, guvernul Sunak a mai anunțat un pachet de asistență militară format din „sute” de rachete și drone antiaeriene.
Această știre despre transportul de arme vine într-un moment în care Kievul se pregătește de luni de zile pentru o contraofensivă, pe care intenționează să împingă forțele ruse din teritoriul pe care l-au ocupat.
Noul pachet de arme britanice în Ucraina a înfuriat Kremlinul. Pachetul de asistență militară anunțat de Londra înaintea întâlnirii dintre premierul Rishi Sunak și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky , va provoca „distrugeri și mai mari”, a avertizat luni Kremlinul.
„Marea Britanie vrea să fie în fruntea țărilor care continuă să inunde Ucraina cu arme”, a declarat reporterilor Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al biroului președintelui rus .
El a apreciat că aceste livrări nu vor „a avea un impact atât de mare asupra mersului” conflictului, ci vor „provoca distrugeri și mai mari”.
Storm Shadow este o rachetă de croazieră stealth lansată din aer, care are o rază de acțiune de peste 250 de km
Totuși, așa cum remarca, la Digi24, generalul Cristian Barbu, fost comandant al Academiei Tehnice Militare, ucrainenii nu pot beneficia la maxim de bătaia rachetelor Storm Shadow, întrucât aeronavele Forțelor Aeriene ucrainene trebuie să lanseze rachetele dintr-o zonă mai sigură, care nu se află în raza de acțiune a sistemelor antiaeriene rusești.
”Astfel de rachete nu pot fi lansate chiar din zona de front, ci dintr-o poziție situată mai în spate. Există anumite locații (de lansare) pentru că atunci când intri în zona de front, toți ochii sunt pe tine. Luăm o rază de 30-40 de kilometri mai departe de linia frontului”, explică gen. Cristian Barbu.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News