Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe elicoptere Black Hawk ale Armatei SUA vor survola spaţiul aerian al României
13 Martie, 14:30
United States Army Europe and Africa (USAREUR-AF) precizează într-un comunicat de presă că aproximativ zece elicoptere de tip Black Hawk ale Armatei SUA, dislocate la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, urmează să zboare spre Letonia, în perioada 12-16 martie.

În perioada 12-16 martie, aproximativ 10 elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale S.U.A. urmează să decoleze de la baza Mihail Kogălniceanu, din România, către bazele de antrenament din Letonia. 

Elicopterele Black Hawk aparţin Brigăzii 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, cu sediul la Fort Riley, în Kansas, detaşate în Europa pentru o rotaţie de 9 luni, în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve. 

„În această perioadă, este posibil ca localnicii din zonă aflată în proximitatea oraşelor Bucureşti, Sibiu şi Satu Mare să vadă o formaţie amplă de elicoptere în zbor'', se precizează în comunicatul de presă al USAREUR-AF.

Zborurile sunt planificate să aibă loc în intervalul orar 8:00 şi 18:00. 

"Pentru noi este importantă relaţia cu aliaţii din România şi luăm din proprie iniţiativă toate măsurile pentru a fi buni vecini, în timp ce ne păstrăm eficienţa în luptă. În scopul protejării sănătăţii şi asigurării protecţiei militarilor participanţi şi a populaţiei locale, se vor lua măsuri de prevenţie împotriva COVID-19, cum ar fi purtarea măştilor, distanţarea socială, desfăşurarea activităţii în ture, prin rotaţie. Brigada va efectua proceduri de screening, testare şi carantinare în Germania, la baza de antrenament Grafenwoehr, înainte de a pleca spre destinaţiile de pe teritoriul aliaţilor şi partenerilor", se  arată în comunicatul de presă al Forţelor Terestre ale S.U.A. din Europa şi din Africa.

Amintim că, în perioada 24 februarie - 5 martie, aproximativ 30 de elicoptere aparţinând Forţelor Terestre ale SUA au decolat de la Alexandroupoli, din Grecia, pentru a ajunge în România la Mihail Kogălniceanu.

În luna februarie DefenceRomania a precizat că Brigada 1 Aviaţie de Luptă a US Army va fi desfăşurată în Europa, începând cu luna aprilie, pentru a lua parte la misiuni de instruire, ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, potrivit unui comunicat de presă al US Army, cu menţiunea că militarii şi elicopterele vor ajunge în cel puțin patru țări aliate, printre care şi România.

Diviziei 1 Infanterie a SUA, cu sediul la Fort Riley Canada, va înlocui Brigada 101 Aviaţie de Luptă din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată – care a fost desfăşurată în Europa timp de aproape nouă luni.

Brigada 1 Aviaţie de Luptă, care face parte din Divizia 1 Infanterie, va sprijini desfăşurarea de misiuni în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, desfăşurate în toată Europa de Est. Cea mai mare parte a echipamentelor, dar şi cei mai mulţi militari vor staţiona în Germania, pentru o perioadă de nouă luni, dar vor fi subunități care vor fi detaşate și în Letonia, România și Polonia.

Operaţiunea Atlantic Resolve a fost lansată în aprilie 2014, inițial în ţările baltice şi Polonia, reprezentând o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confruntă cu provocări majore privind securitatea.

Operațiunea a fost lansată în contextul crizei din Ucraina, unde Federația Rusă a anexat peninsula Crimeea şi sprijină rebelii separatişti din estul Ucrainei, teritorii aflate la numai câteva sute de kilometri de graniţele NATO.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro