Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elicopterele Black Hawk fabricate în Polonia primesc certificarea FAA. Aparatele vor putea fi achiziționate direct de la PZL Mielec
07 dec 2021 / 17:28
Autoritatea Federală Americană de Aviație (FAA) a încheiat procedurile de certificare ale elicopterului Black Hawk S-70M – prin eliberarea unui Certificat de Categorie Restrânsă de Zbor.
S-70i Black Hawk, sursă foto: PZL Mielec

Certificarea FAA deschide noi oportunități pe piața comercială globală.

Certificarea și stabilirea unui nou rating de pilotaj, va lărgi piața și va permite operatorilor civili si comerciali din SUA și din alte țări să cumpere elicoptere Black Hawk direct de la PZL Mielec, lucru care nu era posibil până acum.

La bază elicopterul Black Hawk S-70M este identic cu varianta S-70i care este deja construită la fabrica din Mielec. Ambele tipuri de elicopter vor fi produse pe aceeași linie de fabricație.

Certificarea pentru modelul S-70M aprobă folosirea aeronavei pentru trei operațiuni de tip special: agricultură; transport cargo extern (permițând folosirea cârligului cargo de 4.082 kg al aeronavei) și conservarea pădurilor și zonelor sălbatice, inclusiv împrăștierea de lichide asupra incendiilor, potrivit unui comunicat al Lockheed Martin, emis către DefenseRomania.

G Ad:

„Posibilitatea de a produce un elicopter certificat de FAA la PZL Mielec deschide noi oportunități pentru piața de aviație care nu au fost disponibile pentru Black Hawk,” a declarat Janusz Zakręcki, președinte și director general al PZL Mielec.

„Noua variantă de Black Hawk este un răspuns la cerințele speciale ale clienților noștri de pe plan global. Chiar și în țările în care certificarea FAA nu este recunoscută, ne așteptăm ca aceasta să faciliteze autorizarea din partea autorităților civile de aviație pentru operațiuni dificile ale S-70M în spațiile lor aeriene.”

PZL Mielec este principalul exportator polonez din domeniul apărării, construind elicoptere Black Hawk pentru piețele globale, cabine Black Hawk pentru liniile de producție din SUA ale Lockheed Martin si aeronave M28.

De la deschiderea biroului sau din Varșovia in 1997, Lockheed Martin si-a dezvoltat in mod continuu relațiile cu ministerul apărării polonez, cu industria si cu mediul universitar. Astăzi compania este un partener al Poloniei într-o varietate de programe de securitate si apărare, apărare anti-racheta, artilerie de precizie, radare si elicoptere pentru operațiuni militare si civile.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
Rușii se jură din nou că nu vor să atace Ucraina. Serghei Ryabkov: “Riscul unui război la scară largă în Europa nu există”
Macron: În faţa Rusiei, Europa trebuie să construiască cu NATO ''o nouă ordine de securitate''
Spania se repoziționează în relația cu Marocul
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro