Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Elicopterele de atac Ka-52 și cele Apache AH-64D, modele deținute de Egipt, au dat nas în nas în Marea Mediterană
17 ian, 09:58
Forțele Navale din Egipt au efectuat un antrenament comun cu elicopterele de atac rusești Ka-52 și americane AH-64D Apache ale Forțelor Aeriene Egiptene, transmite scramble magazine.

Antrenamentul care a avut loc pe 11 decembrie 2019 s-a efectuat la bordul ENS Gamal Abdel Nasser (L1010), o navă portelicopter din clasa Mistral. Este pentru prima dată când sunt folosite ambele tipuri de elicoptere, notează sursa citată.

Trebuie amintit că în 2015 Egiptul a semnat un contract cu Rosoboronexport pentru achiziționarea a 46 de elicoptere de atac Ka-52, devenind primul client străin al acestui tip aparat. Livrările către Egipt a elicopterelor Ka-52 au fost efectuate începând cu iulie 2017.

În prezent se derulează negocieri cu Egiptul pentru vânzarea unui lot de elicoptere Ka-52K transportate de nave portelicopter.

În octombrie 2015, Egiptul a semnat un acord cu Grupul Naval pentru a achiziționa două nave de aterizare universale de tip Mistral construite în Franța, inițial pentru Rusia. Furnizarea acestor nave construite pentru Rusia în cadrul contractului din 2011 a devenit imposibilă după ce au fost introduse, împotriva Rusiei, sancțiunile Uniunii Europene, în august 2014.

 

Construite pentru Rusia, navele au ajuns în Egipt

 

Contractul de furnizare al acestor nave, menținut la șantierul naval STX France din Saint-Nazaire, a fost reziliat oficial de către părțile ruse și franceze la 5 august 2015, iar pe 23 august 2015 a fost încheiat un acord privind achiziția ambelor nave de către Egipt. Valoarea reală a contractului pentru achiziția de către Egipt a celor două nave s-a ridicat la 950 de milioane de euro și se crede că a fost finanțat în principal de Arabia Saudită.

Prima dintre cele două nave, L 1010 Gamal Abdel Nasser a ajuns în portul Alexandria pe 23 iunie 2016. A doua navă, L 1020 Anwar al-Sadat a intrat în dotarea Forțelor Navale egiptene pe 1 octombrie 2016.

În ceea ce privește elicopterele Apache, în 1995, Forțele Aeriene Egiptene au plasat o comandă pentru 36 de elicoptere AH-64A. Aceste elicoptere Apache erau livrate cu aceeași avionică ca și cele pentru flota americană, cu excepția echipamentelor radio. În 2000, Boeing a anunțat un ordin de re-fabricare a flotei Apache existente în Egipt, în configurația AH-64D, cu excepția radarului Longbow, pentru care guvernul SUA nu și-a dat acordul de export. Egiptul a suplimentat ulterior cererea cu încă 12 elicoptere AH-64D Apache Block II cu radare Longbow în 2009.

Vezi și: Ucraina vrea să cumpere elicoptere AH-64 Apache

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rachete MBDA Storm Storm Shadow/SCLAP, integrate pe un Tornado ce aparține Italiei Sursă: MBDA
EXCLUSIV
UE își construiește puterea militară. Apărare europeană începe să prindă contur
Taiwanul desfăşoară exerciţii militare timp de o săptămână, pe fondul tensiunilor cu Beijingul
Nava de desant USS Bonhomme Richard a luat foc la baza navală San Diego (Video)
SUA resping acuzele 'înfiorătoare' cu privire la operațiunea militară în care a fost asasinat Soleimani
Rebelii houthi au bombardat obiective din Arabia Saudită
Procurorul Robert Mueller va fi convocat în Senatul SUA
Schimburi de focuri între Armenia și Azerbaidjan la frontieră - Update
În vizită la militari americani răniţi pe front, Donald Trump poartă în premieră mască în public
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro