Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eșec în programul hipersonic al SUA. Un bombardier B-52 nu a putut lansa o rachetă hipersonică
Un bombardier strategic de tip B-52H nu a reușit să lanseze o rachetă hipersonică în cadrul unui test aștetat cu interes de SUA în această săptămână. Incidentul reprezintă un eșec în programul hipersonic, dar americanii văd partea bună a lucrurilor precizând că au de învățat din cele întâmplate.
Bombardier B-52, sursă foto US Air Force

Este vorba despre noua rachetă hipersonică ARRW care ar trebui să intre în următorii ani în dotarea US Army. Testul urmărea obținerea unor date cu privire la viteza pe care racheta o poate atinge.

Pentru lansare, care trebuia să aibă loc în Oceanul Pacific, a fost folosit un bombardier strategic B-52H. Doar că au existat probleme în ceea ce privește lansarea rachetei.

Potrivit US Army, scrie Defense One, „racheta nu a reușit să finalizeze secvența de lansare” iar bombardierul american a fost nevoit să se întoarcă la Baza Aeriană Edwards. Bombardierul a aterizat cu bine, nefiind implicat în niciun incident.

Generalul american Heath Collins spune că au fost obținute informații prețioase din care se pot trage concluzii pentru următoarele lansări, acesta fiind și obiectivul testelor.

Programul rachetelor hipersonice urmăresc atingerea țintelor cu viteze ce depășesc de 20 de ori viteza sunetului, fapt ce ar face extrem de grea interceptarea.

Rușii susțin că au dezvoltat și testat deja cu succes rachete hipersonice Avangard și Kinzhal. În 2019 Vladimir Putin spunea că Rusia este singura ţară din lume care deține rachete hipersonice, precizând că e prima oară când Moscova conduce o astfel de ”cursă” a înarmării cu Occidentul.

În decembrie 2018, armata rusă a anunţat că primul regiment de rachete Avangard va fi desfăşurat în regiunea Orenburg, în Ural, rachete pe care Putin le-a caracterizat ca fiind „invincibile”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro