Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Eurofighter Typhoon italiene și-au încheiat misiunea în România
13 aug, 11:54
Contingentul italian Task Force Air 4th Wing și-a încheiat misiunea de Poliție Aeriană consolidată sub comanda NATO din România la sfârșitul săptămânii trecute.

Cele patru aparate Eurofighter Typhoon, alături de piloți, tehnicieni și membri ai detașamentului Aeronautica Militare au staționat mai bine de trei luni pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu, din Constanța, perioadă în care au efectuat misiuni de Poliție Aeriană în colaborare cu aparatele românești.

Pe parcursul detașării în România avioanele italiene au avut trei decolări în alarmă, de fiecare dată după ce aeronave neidentificate au intrat în regiunea de interes (Flight information region) din spațiul aerian internațional.

Ultima alarmă a fost pe 5 august, cu numai câteva zile înainte de încheierea misiunii în România. Italienii au participat și la mai multe exerciții cât timp s-au aflat în țara noastră și survolat Monumentul Eroilor Aerului din București la Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene.

Poliția Aeriană

 

După agresiunea Rusiei asupra Ucrainei soldată cu ocuparea peninsulei Crimeea, la nivelul Aliantei Nord-Atlantice s-au luat o serie de măsuri menite să reasigure solidaritatea cu membrii aflați în zonele apropiate de acest conflict.

NATO Enhanced Air Policing reprezintă o parte din contribuția aliaților la securizarea spațiului aerian din flancul estic al NATO, avioane de luptă ale statelor dezvoltate din punct de vedere militar fiind detașate în România și Bulgaria pentru a ajuta la misiunile de Poliție Aeriană.

Aliații nu au executat aceste misiuni în locul nostru, ci alături de Forțele Aeriene Române. În cazul nostru, avioanele MiG-21 LanceR de la Mihail Kogălniceanu și Câmpia Turzii, dar și F-urile 16 de la Borcea, au efectuat misiuni de Poliție Aeriană în colaborare cu aliații, în funcție de necesitățile stabilite de centrul de analiză NATO din Torrejon, Spania.

Vezi și: Aeronavele Eurofighter Typhoon și-au început misiunea în România. Italienii au aterizat la Mihail Kogălniceanu

Ştiri Recomandate

SUA: Sistemul MK-41 care a lansat racheta, o altă versiune față de cel din România
Turcia, reacție după ce avioanele rusești au atacat un convoi militar turc
Putin, asigurări după explozia rachetei: Nu există niciun risc
Avioane F/A-18 Hornet elvețiene au escortat un Il-96 în care se afla delegația Rusiei - VIDEO
SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor
Leș: F-16 și Patriot asigură o capacitate ridicată de apărare a României. Eforturi pentru o tehnică modernă
Exercițiu naval israelian de amploare
Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video