Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercițiul bulgaro-american „Vara Tracică”. Avioanele de luptă bulgare MiG-29 nu mai participă la activități, fiind înlocuite cu F-16 americane
25 aug, 11:19
Pe 23 august, au început activitățile de relocare a tehnicii de aviație, care va fi implicată în exercițiul bulgaro-american „Vara Tracică 2021”.

Exercițiul, care se va încheia pe 7 septembrie 2021, este una dintre cele mai importante activități de  pregătire internațională, desfășurată sub conducerea Forțelor Aeriene Bulgare în acest an, precizează Ministerul Apărării de la Sofia.

Zborurile vor fi efectuate în partea de sud a Bulgariei, în zonele aerodromurilor Plovdiv, Graf Ignatievo și Ceșneghirovo. De asemenea, secțiunea de drum dintre satele Poroina (Municipiul Pârvomai) și Lenovo (Minicipiul Asenovgrad) va fi folosită ca pistă de decolare și aterizare improvizată.

Militarii implicați în exercițiu, fac parte din Forțele Aeriene bulgare, Comandamentul Întrunit pentru Operații Speciale, Forțele Aeriene ale SUA din Europa (USAFE), precum de la Academia de Medicină Militară.

Pe timpul exercițiului, va fi executată o paletă largă de activități, constând în zboruri tactice la altitudini mici și medii, transportul de trupe și marfă, salturi cu parașuta atât ziua cât și noaptea de la înălțimi mici și mari, acțiuni de neutralizare a grupurilor teroriste, evacuare medicală și altele.

G Ad:

Echipamentul întrebuințat este, de asemenea, extrem de divers - de la avioane de transport militar C-130, C-27J ”Spartan”, până la aeronave de luptă multirol F-16 și sisteme de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene Bulgare.

Militarii bulgari își vor perfecționa pregătirea și în ceea ce privește întrebuințarea în luptă a aeronavei ”Spartan”, asigurarea logistică multilaterală și activitățile de sprijin din partea Forțelor Aeriene în calitate de națiune gazdă.

Comentariul autorului: Spre deosebire de ediția din 2020 a exercițiului „Vara Tracică”, în acest an avioanele de luptă bulgare MiG-29 nu mai participă la activități, fiind înlocuite de avioane F-16 americane.

Forțele Aeriene bulgare nu au aprobat deocamdată reluarea zborurilor cu MiG-29, după prăbușirea unei aeronave de acest tip, pe 9 iunie, în cadrul exercițiului ”Șabla 2021”. Până în prezent, nu se cunosc cauzele accidentului, iar cutia neagră a avionului prăbușit urmează să fie trimisă în Rusia pentru a fi citită.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Blindate Terminator, pe platforma T-90 (Video). Armata rusă a înființat prima companie de vehicule de luptă pentru sprijinul tancurilor
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro