Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Exercitiul militar bulgaro-sârbe ”Șabla 2021” vor avea loc, în cele din urmă
07 sep, 17:58
Ministerul bulgar al Apărării a informat că, în perioada 8-11 septembrie (cu 12 septembrie ca zi de rezervă), subunități din forțele armate ale Bulgariei și Serbiei vor executa manevre militare în poligonul naval Șabla din nord-estul Bulgariei.

În acest scop, Forțele Aeriene ale Serbiei au dislocat, la sfârșitul săptămânii trecute, trei avioane de vânătoare MiG-29 la baza aeriană bulgară Graf Ignatievo pentru a participa la „Exercițiul Șabla 2021 - 2”.

O parte din echipajele de zbor, precum și grupa de asistența tehnică pentru cele trei aeronave au sosit din Serbia cu două elicoptere Mi-17.

Potrivit Ministerului Apărării de la Sofia, la tragerile de luptă din poligonul Șabla vor participa formațiuni de rachete antiaeriene și aviație din forțele aeriene ale Bulgariei și Serbiei, precum și formațiuni din forțele terestre și navale bulgare.

Comentariul autorului: Inițial, tragerile de luptă bulgaro-sârbe, cu aviația și apărarea antiaeriană, din poligonul Șabla, erau planificate să se desfășoare în perioada 7 - 17 iunie 2021, cele de aviație trebuind să se încheie, cel mai târziu, pe 11 iunie. Atunci, Forțele Aeriene sârbe au dislocat în Bulgaria tot trei aeronave MiG-29.

G Ad:

Pe 9 iunie, însă, exercițiul a fost întrerupt datorită prăbușirii unui avion MiG-29 bulgar în Marea Neagră, incidentul soldându-se cu moartea pilotului. Până în prezent, nu se cunosc cauzele prăbușirii aeronavei, iar Bulgaria încă se află în negocieri cu Rusia privind trimiterea cutiei negre a avionului, pentru a fi citită, la corporția MiG.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro