Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Testele de acceptanță a echipamentelor primei baterii de rachete sol-aer Patriot din dotare României, au fost finalizate cu succes.

Potrivit unui comunicat MApN, emis către DefenseRomania, ceremonia prilejuită de finalizarea testelor de acceptanță și recepția finală a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot din dotarea Forțelor Aeriene Române a avut loc ieri, 29 octombrie, la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia.

Activitatea a avut loc în prezența reprezentanților Direcției generale pentru armamente, Statului Major al Forțelor Aeriene și Biroului pentru cooperare în domeniul apărării din România (ODC), mai precizează sursa citată.

Șefii echipelor de testare din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ministerului Apărarii Naționale au prezentat concluziile acestei activități care s-a derulat pe parcursul a zece săptămâni, precum și acțiunile următoare pentru continuarea procesului de implementare și consolidare a capabilității de apărare aeriană și antibalistică Patriot, achiziționată de România în baza Legii nr. 222/2017.

Pentru militarii români urmează o etapă de instruire privind elementele de configurație specifice primului sistem Patriot achiziționat.

De asemenea, specialiștii români și americani analizează elementele preliminare de planificare ale următoarelor activități de testare a sistemelor Patriot ce vor fi livrate țării noastre în anul 2022.

Primul sistem Patriot, din cele șapte achiziționate (patru pentru Forțele Aeriene și trei pentru Forțele Terestre), a intrat în acest an în dotarea Forțelor Aeriene Române, următoarele trei sisteme urmând a fi livrate până la sfârșitul anului 2022.

 

România a achiziționat cea mai recentă versiune a sistemelor Patriot

 

Intrarea în dotarea Forțelor Aeriene Române a sistemului Patriot va asigura o capacitate de apărare antiaeriană esenţială pentru România, pentru apărarea spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO.

România a achiziționat cea mai recentă versiune de sisteme Patriot aflate în serviciu şi testate în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de amenințări aeriene actuale.

Sistemul Patriot a fost testat și perfecţionat în luptă de-a lungul a cei peste 20 de ani de când se află în serviciu operaţional, 17 țări din întreaga lume deținând mai mult de 220 de astfel de sisteme.

CITEȘTE ȘI: ROMAERO va produce componente ale sistemului Patriot pentru toate statele care dețin sistemul

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

NATO analizează intenţia României de a înfiinţa un Centru de rezilienţă
Transportul vaccinului anti-COVID, asigurat de MApN, MAI şi Ministerul Sănătăţii
Erdogan: Sper că Franţa se va debarasa de problema Macron
Zuckerman: Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare
Rusia joacă rolul pacificatorului: „Nu ne implicăm în treburile interne ale R.Moldova și nici a unui stat CSI”
Parlamentul de la Chișinău a blocat construirea noului sediu al Ambasadei americane în R.Moldova
SUA construiesc o nouă bază militară în Pacific, alternativă în cazul în care Guamul 'cade' într-un conflict cu China
Un bombardier strategic american de tip B-52H a efectuat o aterizare de urgență în Marea Britanie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro