Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Experții ruși pretind că invincibilitatea F-22 a apus. Noile sisteme S-500 ar trebui să fie capabile să detecteze aeronave stealth ale SUA
23 iul, 19:49
F-22 Raptor e considerat - și pe bună dreptate - poate cel mai performant avion de vânătoare construit vreodată. Însă invincibilitatea sa, și a altor aeronave de generația a V-a americane, e pusă sub semnul întrebării de noile complexe de rachete rusești S-500, potrivit dezvoltatorului rus.
F-22 Raptor, sursă foto: US Air Force

Producătorul sistemelor antiaeriene S-500, cu o rază maximă de acţiune de 600 km, consideră că ele  "sunt fără echivalent în lume". S-500 urmează să înlocuiască sistemele S-400.

La începutul acestei luni, comandantul Forţelor Aerospaţiale ruse, Serghei Surovikin, a declarat că sistemele S-500 vor fi capabile să "distrugă rachete cu rază medie şi, dacă va fi necesar, rachete intercontinentale în ultima parte a traiectoriei lor". 

Nu în ultimul rând, sistemele S-500 ar trebui să apere Federația Rusă inclusiv de rachetele hipersonice. Sistemul va fi dotat cu rachete 77N6 și va putea angaja simultan 10 ținte.

Dar pe lângă aceste capabilități, scrie Eurasian Times, citând experți ruși, noile sisteme S-500 ar avea capacitatea de a detecta aeronave stealth americane de generația a cincea - F-35 Lightning II și F-22 Raptor. Ipoteza e preluată și de americanii de la National Interest, subiect despre care publicația noastră a scris încă de anul trecut.

G Ad:

 

Pe lângă F-22 Raptor și F-35, sistemele rusești S-500 ar trebui să contracareze și noile bombardiere americane B-21 Rider

 

Sursa citată precizează că  S-500 Prometheus va putea contracara și noile bombardiere americane B-21 Rider. 

Tot anul trecut, Pavel Sozinov, unul din conducătorii companiei de apărare rusă Almaz-Antey, dezvoltatorul sistemelor, a declarat în presa rusă că „S-500 este o lovitură pe care Rusia o dă prestigiului american”. Acesta e de părere că noile sisteme S-500 vor putea neutraliza toate sistemele de ofensivă ale Statelor Unite ale Americii.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Apărării din Federația Rusă, livrările sistemelor S-500 ar trebui să înceapă din 2025 încolo.

Așa cum a scris și publicația noastră la începutul acestei luni, militarii ruși au efectuat testarea cu succes a complexului de rachete antiaeriene S-500 Prometheus.

Potrivit declarațiilor comandantului Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Babakov, complexul a executat lansări de luptă cu rachete dirijate asupra unor ținte aeriene.

Până în prezent nu se cunosc foarte multe date despre S-500 și rămâne de văzut dacă noile sisteme rusești vor avea capacitatea de a detecta cu atâta ușurință aeronavele de generația a V-a americane, precum F-22 Raptor sau F-35, asta întrucât rușii ne-au demonstrat nu de puține ori, dar pe hârtie, capacitatea noii tehnici militare.

Amintim că în ceea ce privește F-22 au fost livrate doar 187 de avioane. Dacă inițial SUA au dorit să achiziționeze 750 de astfel de avioane stealth de generația a V-a, programul a fost sistat dintr-un cumul de factori, printre care costul ridicat, interzicerea vânzării externe și nu în ultimul rând pivotarea US Air Force în teatre de război în care prioritare au devenit operațiunile antiteroriste.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Fregata britanică HMS Richmond a trecut prin Strâmtoarea Taiwan. China condamnă gestul: Acest tip de comportament are intenţii rele
SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro