Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
F-35 devine nuclear. Avioanele americane, un nou pas decisiv spre certificarea capacităților nucleare
05 oct, 13:13
Două aeronave F-35A au finalizat în Statele Unite ale Americii o etapă importantă în certificarea nucleară.
F-35, sursă foto: Lockheed Martin

În cadrul unui test încheiat cu succes la Baza Aeriană Nellis din Nevada, US Air Force informează că două avioane F-35A a reușit să lanseze bombe nucleare inerte de tip B61-12.

Au fost lansate două astfel de bombe inerte, fără încărcătură nucleară.

Potrivit sursei citate, certificarea nucleară e un proces de lungă durată. Certificare nucleară e împărțită în două etape: proiectarea nucleară și operaționalizarea. Acest test finalizat cu succes reprezintă „absolvirea” primei etape.

 

G Ad:

F-35 devine a doua aeronavă stealth a SUA care va putea transporta și lansa bombe nucleare

 

2. Sursă foto... (f-35_48806500.jpg)

Sursă foto: F-35

Locotenent-colonelul american Daniel Jackson, cel care conduce divizia Headquarters ACC Strategic Deterrence and Nuclear Integration, a subliniat că o aeronavă de generația a V-a care atinge capacitate nucleară ridică nivelul strategic și aduce un plus misiunii de descurajare.

Oficialul american a subliniat că în prezent singurul aparat stealth care are capacitate nucleară este bombardierul B-2 Spirit.

Amintim că anul trecut, în luna noiembrie, în premieră, un F-35A  a reușit să lanseze o bombă nucleară inertă B61-12 la viteză supersonică.

Ogiva noilor bombe nucleare din programul B61-12 e dezvoltată de National Nuclear Security Administration (NNSA). Programul are ca obiectiv înlocuirea variantelor bombelor nucleare B61-3, B61-4 i B61-7, B-6110.

Bomba poate fi integrată și pe aeronave cu dublă comandă de tip F-15E și F-16C/D.

US Air Force mai precizează în comunicatul dat publicității că nu toate avioanele F-35A ale US Air Force vor dispune de capacitate nucleară, ci doar avioanele care vor fi întrebuințate în misiuni nucleare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Dronele RQ-4 Global Hawk vor fi folosite în testele cu arme hipersonice efectuate de armata americană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro