Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fără nicio surpriză: Partidul lui Putin câștigă alegerile, comuniștii aproape își dublează procentul | Rezultatele alegerilor din Rusia
20 sep, 08:36
Partidul prezidențial aflat la putere în Federaţia Rusă a câștigat alegerile într-un scrutin în care opoziția împotriva Kremlinului a fost exclusă din exercițiul electoral.
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Rusia Unită, partidul președintelui Vladimir Putin, a acumulat 48.56% din voturile alegerilor legislative, după numărarea a 70.67% din acestea, notează agenția de presă rusă Tass, care citează Comisia Electorală.

Rusia Unită e urmată de Partidul Comuniștilor care a obținut 20.25%, Partidul Liberal Democrat condus de Vladimir Jirnovski a atins 7.68%. Rusia Justă a obținut 7.42%, în timp ce formațiunea Oameni Noi - un satelit al Kremlinului - a atins pragul și a obținut 5.53%.

Comuniștii aproape că și-au dublat scorul față de 2016. Acest fapt se datorează și sistemului de „vot inteligent” prin care susținătorii lui Alexei Navalîi au îndemnat populația să voteze în mare parte cu aceștia pentru a slăbi din puterea Rusiei Unite.

La precedentele alegeri legislative în 2016, Rusia Unită obţinuse 54,2%, în timp ce Partidul Comunist - 13,3%.

G Ad:

Toate partidele care au participat la alegeri, inclusiv cele care se autointitulează de opoziție, sunt formațiuni agreate de Kremlin. 

Au fost scoase în afara legii formațiunile de opoziție reală iar candidații independenți nu au fost lăsați să participe la vot.

Procesul electoral din Federația Rusă s-a desfășurat sub mari suspiciuni de fraudă electorală, în contextul în care la aceste alegeri nu a participat niciun observator străin, votul s-a întins pe trei zile și a avut loc inclusiv online.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Raport OSCE: Forţele ruse de ocupaţie din Ucraina îşi maschează prezenţa. Mai multe lansatoare de rachete GRAD au fost ascunse în camioane
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro