Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Finlanda înlocuiește bătrânele F-18 Hornet și a cerut Eurofighter să prezinte oferta finală
01 feb, 15:18
La 29 ianuarie 2021, forțele de apărare finlandeze au solicitat în mod oficial consorțiului Eurofighter să prezinte oferta finală pentru înlocuirea flotei de avioane F-18 Hornet.

Consorțiul Eurofighter este deținut de patru țări, Germania, Italia, Spania și Regatul Unit și implică cei mai mari contractori de apărare din Europa, Airbus, BAE Systems, Rolls Royce și Leonardo. Capacitățile Eurofighter au fost prezentate Forțelor Aeriene finlandeze în ianuarie 2020. Aceste demonstrații au avut loc de la baza aeriană Tampere (Finlanda) în timpul încercărilor de evaluare, conform celor de la Scramble Magazine.

În 2020, cele patru țări s-au angajat că vor continua investițiile în capacitatea Eurofighter. Anul trecut, Luftwaffe (Forța Aeriană Germană) a achiziționat încă 38 de avioane Eurofighter 2000-4, în timp ce Regatul Unit a început să finanțeze dezvoltarea pentru aeronavele Typhoon a unui radar de scanare electronică avansată (AESA).

Cinci țări din Europa operează peste 500 de avioane Eurofighter. A cincea țară este Austria, țară care nu face parte din consorțiul Eurofighter.

Forțele Aeriene Finlandeze plănuiesc înlocuirea aparatelor F/A-18 Hornet între 2025 și 2029. Prețul estimativ al programului este de 11,4 miliarde de euro. În acest cost sunt incluse 64 de aparate multirol pe care Finlanda le va achiziționa, dar și mentenanța avioanelor.

Guvernul de la Helsinki a primit propuneri de la patru state. Este vorba despre Statele Unite ale Americii, Suedia, Franța și Marea Britanie.

Astfel, cei de la Boeing oferă F-18 Super HornetLockheed Martin oferă F-35, din Franța sunt propuse Dassault Rafale, britanicii oferă Eurofighter iar suedezii de la Saab vin cu Gripen în două versiuni: Gripen E sau Gripen F. Saab a plusat și propune producția în Finlanda, inclusiv mentenanța să fie efectuată de industria finlandeză. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Mark Esper: SUA ar trebui să desfăşoare mai multe trupe în România şi Bulgaria
Vânzarea de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite. Administraţia Biden aprobă acordul încheiat de Trump
Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro