Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Finlanda vrea să înlocuiască toată flota de avioane F/A-18 Hornet
10 sep 2019 / 09:00
La începutul anului viitor, pe perioada a două luni de zile, Ministerul Apărării din Finlanda va evalua ofertele depuse de producătorii de avioane militare în cadrul programului „HX Challenge” pentru a înlocui toată flota îmbătrânită de avioane F / A-18 Hornet. 

Directorul de programe, din cadrul Ministerului Apărării din Finlanda, Lauri Puranen, a anunțat că testările vor avea loc între ianuarie și februarie 2020 pe aeroportul Satakunta din Pirkkala, în apropiere de orașul Tampere, transmite Jane.

Scopul evenimentului ar fi evaluarea suplimentară a platformelor ofertanților și validarea cererilor de performanță făcute în perioadele de licitare și negociere.

Negocierile cu ofertanții s-au desfășurat din luna ianuarie a acestui an, potrivit lui Puranen, și este de așteptat să fie finalizate luna acesta, după trei runde de discuții cu fiecare ofertant. 

Lansat în 2014, programul HX Challenge implică revizuirea capacității de luptă aeriană a Finlandei prin echiparea cu noi aeronave, dotate cu arme și senzori de ultimă generație pentru a înlocui în totalitate flota actuală de 64 de avioane Boeing F / A-18C / D Hornet.

Pentru banii finlandezilor au depus oferte Lockheed Martin cu F-35A Lightning II Joint Strike Fighter, Consorțiul Alenia Aeronautica, BAE Systems și EADS cu Eurofighter Typhoon, Dassault Aviation cu modelul Dassault Rafale, Boeing cu F / A-18E / F Super Hornet și E / A-18G Growler și Saab cu modelul Gripen E.

Vezi și: Finlanda, oferte pentru înlocuirea celor 64 de avioane F/A-18 Hornet

Ştiri Recomandate

Ministrul polonez de externe: Rusia este o amenințare la adresa Uniunii Europene
Nicolae Ciucă a primit aviz pozitiv pentru funcția de ministru al Apărării
Armata siriană îşi consolidează controlul în provincia Alep
Militarii români din detaşamentul Carpathian Pumas au intervenit pentru a sprijini Forţele Armate Maliene
Rebelii houthi din Yemen au doborât un avion militar Saudit (Video)
Emmanuel Macron: Rusia va continua să încerce să destabilizeze democraţiile occidentale
EXCLUSIV
Dialogurile unui președinte american
Războiul din Siria: Donald Trump a cerut Rusiei să înceteze să susţină atrocităţile regimului Assad