Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Forțele Aeriene Afgane vor avea o flotă de 60 de elicoptere Cayuse Warrior MD 530F
29 aug 2019 / 10:57
Compania americană MD Helicopters a anunțat că a acordat un sprijin în valoare de 50 de milioane de dolari pentru întreținerea flotei de elicoptere a Forțelor Aeriene Afgane, transmite defenceblog .

MD Helicopters (MDHI) a oferit servicii complete de suport logistic pentru Forțele Aeriene Afgane (AAF) de la prima aeronavă de instruire MD 530F care a ajuns în Afganistan în 2011.

Extensia actuală a contractului prevede întreținerea continuă, servicii de asistență, inclusiv sprijin pentru piese de schimb, pentru toate elicopterele model Cayuse Warrior MD 530F operate de AAF. Începând cu 1 septembrie 2019, perioada de execuție a noului contract, cu toate opțiunile, se încheie la 31 mai 2020.

AAF a început să folosească MD 530F ca aeronavă primară de formare cu aripi rotative în 2011. În 2014, MDHI a fost contractat pentru înarma aeronava oferind capacități extinse pentru escortă armată, cercetare și operațiuni aeriene apropiate. Nouă luni mai târziu, MDHI a livrat primul elicopter dintr-o flotă de 60 de aparate de atac Cayuse Warrior MD 530F.

În prezent, MDHI sprijină toate elicopterele MD 530F Cayuse Warrior pentru a fi gata de misiune în Afganistan. Ultimele 5 aparate din lotul de 30 de elicoptere, contractat în 2017, sunt prevăzute pentru livrare la timp la sfârșitul acestui an.

 

Vezi și: Elicopterele Apache AH-64 și-au dovedit forța distructivă

Ştiri Recomandate

Rușii se laudă că noile Su-57 pot zbura 'singure'. O nouă perdea de fum a Moscovei?
Putin cere Consiliului de Securitate o poziție finală după retragerea SUA din Tratatul Cer Deschis
Jurnaliști uciși la Kabul
Disensiuni în Guvernul Italiei cu privire la achiziția de avioane F-35
US Army a comandat rachete Hydra-70
Taiwan confirmă achiziția sistemului de rachete Harpoon Block II
Marea Britanie, îngrijorată de transferul avioanelor rusești în Libia
Guvernatorul din Minnesota va 'mobiliza în totalitate' Garda Naţională