Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Aeriene ale SUA folosesc o imprimantă 3D pentru fabricarea anumitor piese
20 aug, 10:39
La o Bază a Forțelor Aeriene SUA din California sunt produse, pentru prima dată, piese de avion tipărite 3D pentru una dintre cele mai mari aeronave din lume C-5M Super Galaxy.

Conform unui comunicat al Escadrilei 60, aceasta este prima unitate de teren din Forța Aeriană care este certificată și autorizată să producă piese nestructurale de aeronave cu o imprimantă 3D de dimensiuni industriale.

Imprimanta 3D Stratasys F900, care este capabilă să imprime părți din plastic de la 60 de centimetri până la 90 de centimetri și folosește un material numit Ultem 9085, care este mai flexibil, mai dens și mai puternic decât plasticul tipic.

 (w670)

Imprimanta, care este certificată de către Administrația Aviației Federale și Centrul de Tehnologie și Pregătire Avansată a Forțelor Aeriene, oferă noi oportunități de a crea piese necesare, economisind timp și bani.

„Ne aduce o capacitate pe care nu am mai avut-o. Există atât de multe posibilități disponibile acum”, a spus Master Sgt. John Higgs, șeful secției de tehnologie. 

Tehnicienii pot descărca planuri dintr-o bază de date online aprobată de Universitatea din cadrul Dayton Research Institute.

„Sistemul comun de control al informațiilor de gestionare a datelor este locul de descărcare a modelelor deja aprobate”, a spus Higgs. „Acum, Institutul de Cercetare al Universității din Dayton lucrează cu inginerii pentru a transforma acele piese pe care le-au dezvoltat în JEDMICS.”

Vezi și: SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene