Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele Aeriene ale SUA folosesc o imprimantă 3D pentru fabricarea anumitor piese
20 aug 2019 / 10:39
La o Bază a Forțelor Aeriene SUA din California sunt produse, pentru prima dată, piese de avion tipărite 3D pentru una dintre cele mai mari aeronave din lume C-5M Super Galaxy.

Conform unui comunicat al Escadrilei 60, aceasta este prima unitate de teren din Forța Aeriană care este certificată și autorizată să producă piese nestructurale de aeronave cu o imprimantă 3D de dimensiuni industriale.

Imprimanta 3D Stratasys F900, care este capabilă să imprime părți din plastic de la 60 de centimetri până la 90 de centimetri și folosește un material numit Ultem 9085, care este mai flexibil, mai dens și mai puternic decât plasticul tipic.

 (w670)

Imprimanta, care este certificată de către Administrația Aviației Federale și Centrul de Tehnologie și Pregătire Avansată a Forțelor Aeriene, oferă noi oportunități de a crea piese necesare, economisind timp și bani.

„Ne aduce o capacitate pe care nu am mai avut-o. Există atât de multe posibilități disponibile acum”, a spus Master Sgt. John Higgs, șeful secției de tehnologie. 

Tehnicienii pot descărca planuri dintr-o bază de date online aprobată de Universitatea din cadrul Dayton Research Institute.

„Sistemul comun de control al informațiilor de gestionare a datelor este locul de descărcare a modelelor deja aprobate”, a spus Higgs. „Acum, Institutul de Cercetare al Universității din Dayton lucrează cu inginerii pentru a transforma acele piese pe care le-au dezvoltat în JEDMICS.”

Vezi și: SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor

Ştiri Recomandate

Turcia se retrage din negocierile pentru avioanele rusești Su-35 și Su-57
BREAKING NEWS
Alertă cu bombă la un centru comercial din București. Forțele SRI s-au deplasat la locație
EXCLUSIV
Donald Trump își adună aliații care să îi apere spatele. Numire controversată la spionaj
Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU