SUA au anunţat sâmbătă că vor coopera cu Australia la dezvoltarea unei noi baze navale în Papua Noua Guinee. Decizia vine pe fondul luptei pentru influenţă în Pacific cu Beijingul.
SUA au anunţat sâmbătă că vor coopera cu Australia la dezvoltarea unei noi baze navale în Papua Noua Guinee. Decizia vine pe fondul luptei pentru influenţă în Pacific cu Beijingul.
Un submarin al Forţelor Navale argentiniene a fost găsit la un an după dispariţia lui.
Între altele, codul stabileşte responsabilităţi pentru instituţiile statului în ceea ce priveşte misiunile de căutare-salvare în cazul unui accident de aviaţie şi reglementează operarea dronelor.
Rusia este capabilă să blocheze „literalmente în câteva minute” Marea Azov pentru orice navă sub pavilionul Ucrainei, a declarat Frants Klintsevich, senator rus şi membru al Comisiei pentru apărare și securitate al Consiliului Federației, comentând pe Facebook reținerea de către grănicerii ucraineni a 15 nave care au vizitat ilegal porturile din Crimeea.
Şeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiralul Alexandru MÎRŞU, primește, în perioada 14-15 noiembrie, vizita omologului său elen, viceamiralul Nikolas TSOUNIS.
Forţele Navale Române sărbătoresc miercuri Ziua Dobrogei, prima regiune a ţării noastre care are o zi oficială, în cadrul unor manifestări specifice cu caracter militar şi cultural organizate în garnizoanele militare Tulcea şi Mangalia.
Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, declară că Ucraina este gata să răspundă în mod adecvat la posibilele acțiuni agresive ale Rusiei în Marea Neagră.
Fregata KNM Helge Ingstad a fost implicată într-un accident în apropierea coastei de vest a Norvegiei.
India a anunţat că primul său submarin nuclear construit în ţară a finalizat recent o misiune de "patrulare de descurajare".
O aeronavă americană EP-3 Aries (avion de recunoaştere) care zbura în spațiul aerian internațional de deasupra Mării Neagre a fost interceptată de un avion rusesc SU-27, potrivit unui comunicat al US NAVY.
Rusia a anunţat că a trimis luni noua sa fregată cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Kalibr în Marea Mediterană. Decizia vine la câteva luni după ce Moscova şi-a consolidat forţele navale în largul coastei siriene.
Italia și-a prezentat planul de înzenstrare care include la solicitarea Marinei și construcția de noi submarine.
Cea de-a 11-a etapă din seria a II-a a exerciţiului Danube Protector 18 desfăşurat între Brăila şi Tulcea, dar şi pe braţul Sfântu Gheorghe, s-a încheiat.
Compania israeliană Elbit Systems a anunţat joi că va opera sistemul de patrulare aeriană fără echipaj în ţările Uniunii Europene, conform unui contract în valoare de 68 de milioane de dolari, potrivit The Times of Israel.
Un alt scandal este pe cale sa izbucneasca în Ministerul Apărării al Rusiei (dupe cel al esecurilor agentilor GRU in Europa): se pare că ”invizibilitatea” submarinelor nucleare, care în toți anii URSS și apoi ai Federației Ruse au costat miliarde de dolari din fondurile bugetare, există doar în capul amiralilor Flotei ruse, scrie Tsenzor.net, care citeaza publicatia militara ruseasca ”Voenno-promîșlennîi kurier” (VPK).
Cinci nave ale Forţelor Navale Române participă la exerciţiul de trageri cu artileria pe Dunăre 'FN Danube Protector 18.11.II'.
La Șantierul Naval 82 din Murmansk, în nordul Rusiei, s-a scufundat docul plutitor PD-50, unul dintre cele mai mari din lume. Accidentul a avut loc în noaptea de 30 octombrie, când portavionul ”Admiral Kuznețov” părăsea docul. Potrivit SeverPost, totul a fost cauzat de două macarale care au căzut ca urmare a unei pene de curent, una dintre ele s-a prăbușit pe puntea portavionului.
India urmează să achiziționeze încă două fregate rusești din clasa Admiral Grigorovici. Contractul a fost semnat, potrivit oficialilor indieni.
Braţul Sfântu Gheorghe este închis navigaţiei timp de cinci zile. Exerciţiile militare de tragere au o înălţime maxim de 8.000 metri şi o bătaie maximă de 21.000 metri.
Riscurile în domeniul militar în regiunea Mării Negre sunt în creştere, susţine Colegiul Ministerului de Externe al Rusiei, citat de agenţia de presă RIA Novosti.
Îngrijorată de consolidările militare în apropiere sa, Germania conduce eforturile de coordonare mai bună a forţelor NATO şi ale Uniunii Europene în Marea Baltică, pentru a contracara prezenţa crescândă a Rusiei în regiune
Marina Regală australiană a lansat vineri primul său escadron dedicat exclusiv dronelor.
Directorul executiv al PATROMIL – Viorel Manole, care concretizeaza Memorandumul semnat la Bucuresti in noiembrie 2017 intre PATROMIL si GICAN (Groupement d`Industries Navales Francais), a fost prezent la Euronaval 2018, cea mai mare expoziție din domeniul militar naval din Europa.
Ministrul Fifor a dispus identificarea unei soluţii de păstrare a navei militare 'Eugen Stihi' în patrimoniul MApN.
Statele Unite și aliații NATO îşi unesc forţele pentru realizarea unui proiect care prevede dezvoltarea și desfășurarea de sistemele maritime fără pilot, în principal drone submersibile și de suprafaţă, se arată în acordul semnat de miniştrii apărării a 13 state NATO, potrivit publicației DefenseNews.
Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a cerut ministrului Economiei să explice ce este cu nava sub pavilion moldovenesc care avea la bord 1,4 tone de cocaină. Explicațiile au fost cerute înainte de a începe ședința Cabinetului de Miniștri iar premierul a declarat că acestea sunt necesare pentru a nu lăsa loc de interpretări.
Fregata „Regele Ferdinand" a încheiat cu succes participarea la Operația NATO ”Sea Guardian” și se întoarce în România pentru sărbătorirea Zilei Armatei României.
Două distrugătoare americane au intrat luni în Strâmtoarea Taiwan, care separă China continentală de insulă, într-un moment în care tensiunile dintre Beijing şi Washington au crescut, a declarat un purtător de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.
Vorbind despre contextul istoric și geopolitic al problemei Mării Azov, trebuie remarcat faptul că Rusia a dorit în mod constant să creeze condiții ,, speciale’’ pentru ca Marea Azov să fie clasificată drept o mare interioară, adică marea dintre Rusia și Ucraina, dar cu Rusia ca putere dominantă în regiune.
Zeci de specialiști participă, joi, la lucrările simpozionului "Performanţă, rigurozitate şi competenţă în cercetarea ştiinţifică".