Naval Group și Fincantieri continuă bătălia pe corvetele românești. Francezii nu cred în ”trădare”
Francezii de la Mer et Marine au publicat astăzi un material cu privire la fuziunea dintre Naval Group și Fincantieri, în contextul problemei corvetelor românești.
Naval Group nu vrea să renunțe sub nicio formă la licitația câștigată pentru corvete românești, programul fiind în prezent suspendat după ce s-a ajuns în instanță în urma unor suspiciuni de fraudă.
Însă înainte de anunțul unui acord de fuziune între giganții Naval Group și Fincantieri, italienii au formulat un recurs la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) prin care aceștia doresc să conteste imparțialitatea comisiei care are responsabilitatea licitației.
Astfel că proiectul de fuziune între corporațiile Naval și Fincantieri, în valoare de 8 miliarde de euro, este pus în pericol de licitația pentru corvetele din România, un contract de 1,6 miliarde de euro pe care țara noastră nu l-a atribuit, încă.
Fincantieri a ”trădat” Naval Group?
Francezii de la Mer et Marine admit că mișcarea celor de la Fincantieri, de a depune contestație la C.N.S.C. în programul corvetelor românești, cu foarte puțin timp înainte de a anunțat un acord de fuziune între cele două companii, a fost o lovitură pentru partea franceză. În să consideră că a considera acțiunea celor de la Fincantieri o ”trădare” este exagerat. Sursa citată amintește că Hervé Guillou, președintele Naval Group, a anunțat că compania pe care o reprezintă și Fincantieri rămân concurente pentru toate proiectele la care s-au înscris înainte de semnarea acordului de fuziune. Așadar, Naval Group și Fincantieri vor avea o abordare comună pentru contractele care urmează. În rest, competiția continuă și, așa cum a fost în ultimii ani, rămâne feroce.
Francezii și italienii vor coopera și vor conduce programe comune, aceasta este o certitudine, amintește sursa citată, dar va trece mult timp până ce noua companie generată de fuziune se va coagula. Iar în tot acest proces vor exista cu siguranță multe disensiuni între cei doi giganți, contractul corvetelor românești fiind un astfel de exemplu.
Totodată, Mer et Marine mai scrie că poziția celor de la Naval Group în ceea ce privește corvetele românești este una fermă iar grupul francez rămâne fidel Șantierului Naval Constanța (SNC).
„Naval Group este o companie care își îndeplinește întotdeauna angajamentele cu partenerii săi. Suntem hotărâți să sprijinim oferta pe care am oferit-o. Se bazează pe o soluție tehnică care satisface perfect nevoile operaționale ale Marinei Române, precum și o cooperare industrială care creează locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată pe termen lung”, spun francezii. Așadar, bătălia pe corvetele românești rămâne una acerbă, chiar și în urma acordului de fuziune dintre Naval Group și Fincantieri.
CITEȘTE ȘI: Licitație corvete. Fuziunea Naval-Fincantieri, pusă în pericol de disputa din România
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News