Producătorul General Dynamics European Land Systems a prezentat un material video cu noile variante ale transportoarelor Piranha V care urmează să intre în dotarea Armatei României.
Producătorul General Dynamics European Land Systems a prezentat un material video cu noile variante ale transportoarelor Piranha V care urmează să intre în dotarea Armatei României.
Războiul din Ucraina a redus semnificativ numărul forțelor ruse staționate la granița estică a Estoniei, a relatat vineri Postimees, citând surse din serviciile secrete estoniene.
Informațiile recente însoțite de imagini arată că cel puțin una dintre unitățile de artilerie ale Forțelor Terestre ale Ucrainei a primit obuziere de tipul FH-70 de calibru 155 mm din Italia.
Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat că și-a convins omologul său german, Christine Lambrecht, de necesitatea transferului sistemului de apărare aeriană Patriot direct în Ucraina.
Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 01.12.2022, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a început noul an de instrucție.
România a rămas mult în urmă cu investițiile în ceea ce privește arma tanc, iar războiul din Ucraina ne-a arătat că importanța acestora nu s-a diminuat. Astfel, MApN va demara în viitorul apropiat un program pentru achiziția de tancuri, în prezent coloana vertebrală a acestei arme fiind reprezentată de TR-85M1 Bizonul, tancuri modernizate în anii 1990, dar care se regăsesc într-un număr redus în dotarea forțelor noastre.
În Norvegia au apărut unele contradicții între înalți oficiali din domeniul apărării cu privire la oportunitatea achiziționării de noi tancuri.
Sistemul antiaerian Hawk și-a dovedit eficacitatea și împotriva dronelor kamikaze.
Potrivit cotidianului american The New York Times, armata ucraineană a bombardat Insula Șerpilor, atunci când aceasta era controlată de trupele rusești, cu ajutorul tunurilor autopropulsate Caesar, în pofida faptului că bătaia acestora nu permitea acest lucru.
Ucraina cere insistent Occidentului de mai mult timp rachete ATACMS care pot lovi ținte la o distanță de aproximativ 300 kilometri.
Ucraina poate trage zilnic mii de obuze de artilerie împotriva invadatorilor ruşi, în timp ce forţele NATO în Afganistan trăgeau 300 de lovituri pe zi, transmite agenţia de presă Ukrinform, citând publicaţia americană The New York Times, potrivit Agerpres.
Alte două obuziere autopropulsate de tip PzH 2000 se pregătesc să revină în Ucraina, după ce au fost reparate în Lituania.
În cadrul unei conferințe de presă organizate după desfășurarea unei adunări de comandament la Statul Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Cehiei, șeful SMG, Karel Řehka, a declarat, pe 22.11.2022, că țara trebuie să mențină un nivel complet de pregătire pentru luptă în cazul unui război pe scară largă împotriva unui inamic puternic.
Forțele armate germane se confruntă în prezent cu o lipsă gravă de muniție, după cum a declarat duminică, 20 noiembrie, comisarul pentru forțele armate al Bundestagului, Eva Hoegl.
Federația Rusă a mai făcut un pas pentru a arunca în luptă, în Ucraina, controversatul tanc de ultimă generație T-14 Armata.
Armata ucraineană a folosit deja pe câmpul de luptă nano-dronele Black Hornet primite drept asistență militară. Fotografiile și primele impresii au fost publicate pe pagina Training Center for UAV Operators “Crook.”
Ministrul francez al Apărării, Sébastien Lecornu, a dezvăluit detalii despre ajutorul militar acordat Ucrainei, menționând că sistemul de apărare antiaeriană Crotale NG este printre sisteme care au fost recent furnizate.
Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 18.11.2022, că, în Regiunea Orenburg, a început echiparea unui nou regiment din cadrul Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) cu complexe de rachete Avangard.
În total, Ucraina urmează să primească opt sisteme de artilerie autopropulsate Zuzana 2 din Slovacia, unele dintre acestea sunt deja folosite pe câmpul de luptă de către armata ucraineană pentru a lovi poziţiile armatei ruse.
Potrivit publicației Defense Express, forțele armate ale Ucrainei folosesc în mod activ pe câmpul de luptă o serie de vehicule blindate livrate de diferite state ca parte a asistenței militare de apărare împotriva agresiunii ruse.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea rachetelor Patriot și a echipamentelor aferente către Elveția pentru 700 de milioane de dolari.
Kremlinul iese cu descoperiri epocale care vor împinge societatea rusă pe cele mai înalte culmi.
Astfel, potrivit unui producător local de apărare, costumul va arăta ca o armură medievală și va acoperi complet corpul luptătorului.
O aeronavă de transport A400M Atlas, operată de Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii a efectuat o serie de teste în România pentru a desfășura rapid capabilități NATO. Iar transferul a inclus și un sistem HIMARS românesc.
Agresiunea Rusiei din Ucraina a demonstrat importanța capitală a mobilității, de a muta rapid echipamentele militare în zonele de conflict.
Guvernul României a adoptat în ședința de miercuri, 16 noiembrie, o hotărâre prin care se aprobă circumstanțele și procedura specifică de atribuire a contractului de achiziție a produselor aferente fazei I din cadrul etapei I a programului de înzestrare „Sistem integrat de comunicații și informatică pentru Batalion” (SICIB), respectiv etapei I a programului de înzestrare „Punct comandă – tip brigadă” (PC Bg).
Forțele armate ucrainene au pierdut primul obuzier autopropulsat francez CAESAR în Ucraina. Potrivit presei franceze, obuzierul a fost lovit de o dronă kamikaze rusă Lancet.
Șapte militari români de la baza ”Mihail Kogălniceanu” și un civil au fost reținuți miercuri, 16 noiembrie, de procurorii militari, fiind acuzați de delapidare și furt de combustibil, potrivit unor surse judiciare citate de ProTv.
Ca parte a operațiunii Aigle prin care Franța și-a asumat rolul de națiune cadru a grupului de luptă NATO constituit în România, primele tancuri franceze au ajuns deja în ţara noastră. Pe contul de Twitter ''French Armed Forces în Romania'' - pagina oficială a forţelor armate franceze care sunt staţionate la Cincu - au fost publicate mai multe imagini cu tancuri Leclerc încărcate pe vagoane de tip platformă. Imaginile sunt însoţit şi de un scurt mesaj în care se precizează că tancurile Leclerc se aflau în gara Voila.
Atât Armata română, cât și cea poloneză, urmăresc un nou program de înzestrare cu mașini de luptă pentru infanterie (MLI). Industria din Polonia însă are șanse mari să câștige un contract important, chiar cu un produs autohton - Borsuk.
General-maior dr. ing. Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, a făcut o trecere în revistă a programelor de înzestrare aflate în desfășurare, dar și a celor care vor urma pentru Armata română. Și, printre acestea, se numără achiziția de obuziere autopropulsate - anunțată de DefenseRomania în mai multe rânduri -, dar și cea de mașini de luptă ale infanteriei.