Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forţele Aeriene Italiene îşi vor înarma dronele Reaper, la șase ani după aprobarea SUA
30 sep, 11:35
Italia şi-a anunțat intenţia de a înarma dronele sale Reaper. Acesta demers vine la șase ani după ce a primit permisiunea din partea SUA pentru a face acest lucru.

Roma a precizat că în următorii șapte ani ar urma să aloce acestui 59 milioane EUR (69 milioane USD) pentru acest program, iar cheltuielile totale vor crește la 168 milioane EUR.

Finanțarea va începe încet, cu 2 milioane EUR în 2021 și 2022, urmate de 5 milioane EUR în 2023, 45 milioane EUR pe an din 2024 până în 2026 și 5 milioane EUR în 2027.

Potrivit Defense News, care citează o sursă anonimă din Forțelor Aeriene Italiene, armata italiană operează atât drone Predator A neînarmate, modernizate, cât și Reaper pe care de-a lungul timpului le-a trimis în Irak, Afganistan, Balcani și Africa, în special în Libia în timpul operațiunilor aeriene NATO din 2011.

După ce a făcut lobby către SUA pentru, în anul 2011, pentru a permite să-şi înarmeze dronele, Italia a primit în sfârșit undă verde în 2015 de la Departamentul de Stat, devenind a doua țară după Marea Britanie care a obținut aprobare.

G Ad:

În acel moment, Italiei i s-a oferit un acord de 129,6 milioane de dolari, cu General Atomics, acționând ca prim contractor, pentru 156 rachete AGM-114-R2 Hellfire II, 20 de bombe ghidate cu laser GBU-12, 30 GBU-38 Joint Direct Attack Munitions, dar și alte muniţii.

Întrebată ce muniții va alege Italia acum, sursă din cadrul Forțelor Aeriene Italiene a spus: „Probabil că vom alege muniții standard”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro