Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele armate italiene au fost date afară din baza aeriană "Al Minhad". Motivul: Roma a oprit exportul de arme către EUA
27 iun, 13:30
Matteo Perego Di Cremnago, membru al Comisiei de apărare din Parlamentul italian, a declarat că, în contextul tensiunii recente dintre cele două țări, autoritățile din Emiratele Arabe Unite (EAU) au expulzat forțele italiene dislocate într-o bază militară din apropiere de Dubai.

Sâmbătă, 26 iunie, site-ul american "Defense News" a relatat că expulzarea forțelor italiene a venit ca răspuns la decizia Romei de a opri exportul de arme către statul din Golf, ca urmare a participării Emiratelor Arabe Unite la războiul din Yemen.

Matteo Perego Di Cremnago a precizat că forțele italiene dislocate în baza aeriană "Al Minhad" (24 km sud de Dubai) au primit un termen, ca până la 2 iulie 2021, să părăsească EAU. Di Cremnago a subliniat că acestea începuseră deja retragerea efectivă și a pus la îndoială succesul încercării guvernului italian de a opri expulzarea contingentului. Acesta a afirmat: "Când relațiile din Golf se prăbușesc, este foarte dificil să le reînvii".

Fostul comandant al Forțelor Aeriene italiene, generalul Leonardo Tricarico, a declarat că ultimul avion italian a părăsit, joi, baza "Al Minhad", rămânând doar echipamentele colectate, iar "evacuarea a fost doar o parte a tratamentului dur la care Italia a fost supusă din partea EAU".

Baza "Al Minhad" găzduiește avioane militare din diferite țări. Începând cu anul 2015, Italia a utilizat această bază pentru a organiza zboruri deasupra Irakului și escale pentru cursele care aveau ca destinație finală bazele italiene din Afganistan.       

G Ad:

"Defense News" susține că dacă evacuarea va fi confirmată, aceasta ar putea complica serios retragerea Italiei din Afganistan.De asemenea, Italia a folosit "Al Minhad" ca bază pentru zborurile destinate sprijinirii operațiunilor multinaționale din Cornul Africii și Oceanul Indian.

Decizia Abu Dhabiului de a expulza forțele italiene reprezintă o reacție la impunerea unor interdicții italiene, în ianuarie 2021, asupra vânzărilor de muniții și rachete către Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită, din cauza temerilor campaniei militare a statelor din Golf împotriva Yemenului.

Yemenul a intrat în cel de-al șaptelea an de război între forțele pro-guvernamentale, susținute de o alianță militară arabă condusă de vecinul saudit cu participare EAU, și rebelii houthii, susținuți de Iran, care controlează mai multe governorate, inclusiv capitala, Sanaa, din septembrie 2014.

Ministerul italian de Externe a convocat, la 8 iunie, ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la Roma, Omar Al Shamsi, pe fondul refuzului Abu Dhabiului de a permite unui avion al Forțelor Aeriene italiene să survoleze spațiul aerian al statului arab în drum spre Afganistan, exprimându-și surpriza și dezamăgirea în legătură cu această agendă.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Fregata britanică HMS Richmond a trecut prin Strâmtoarea Taiwan. China condamnă gestul: Acest tip de comportament are intenţii rele
SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro