Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele speciale poloneze vor achiziționa încă patru elicoptere S-70 Black Hawk. Modelul se află și pe masa României
05 oct, 11:03
Fortele pentru Operatii Speciale ale Poloniei urmează să fie înzestrate cu încă patru elicotere S-70i Black Hawk, fabricate de polonezii de la PZL Mielec, parte a gigantului american Lockheed Martin.
Forțele pentru Operații Speciale din Suedia, în timpul unui exercițiu, într-un elicopter Balck Hawk în configurație pentru forțele speciale. Sursă foto: Ministerul Apărării din Suedia

Potrivit unui anunț făcut săptămâna trecută de Mariusz Blaszczak, ministrul apărării din Poloina, în cadrul conferinței Defence24 DAY, forțele speciale poloneze vor beneficia de încă patru elicoptere S-70i Black Hawk fabricate local.

Acesta este al doilea lot după ce în 2019 s-a semnat un contract pentru patru elicooptere S-70i Black Hawk care au fost livrate deja de PZL Mielec. Contractul a stipulat elicoptere în configurația de bază și a inclus pachet logistic și instruire.

Sursa citată precizează că detalii privind configurația noilor S-70i Black Hawk care vor fi achiziționate nu se cunosc. Se cunoaște totuși faptul că elicopterele vor putea transporta armament iar configurația va permite inclusiv montarea unei mitraliere în cabină.

 

G Ad:

PZL Mielec a propus S-70i Black Hawk și României

 

2. S-70i Blac... (sikorsky_s_70i_blackhawk_sp_yva_10346300.jpg)

S-70i Black Hawk, sursă foto: PZL Mielec

România are și ea pe masă o ofertă cu privire la achiziționarea de elicoptere S-70i Black Hawk. Nu pentru forțele speciale, ci pentru Ministerul Afacerilor Interne, în vederea înzestrării cu elicoptere medii și grele pentru misiuni maritime și terestre.

Pe lângă PZL Mielec, există depuse oficial oferte din partea Leonardo și Airbus.

În ceea ce privește oferta S-70i Black Hawk pentru România, subiect pe care DefenseRomania l-a mai abordat în aceste luni, PZL Mielec propune 12 elicoptere Black Hawk în versiunea S-70. Este vorba despre patru elicoptere maritime și opt de uscat. Elicopterele Black Hawk pot fi folosite în misiuni precum luptă, misiuni de căutare sau salvare, evacuare, incendii, misiuni de transport și diferite misiuni medicale de urgență. 

Dacă România va alege S-70 Black Hawk, cele 12 aeronave vor fi fabricate în Polonia, unde PZL a produs deja elicoptere pentru 17 clienți internaționali, începând cu anul 2010, în timp ce mentenanța se va face la noi.

În acest context, amintim faptul producătorul de elicoptere Black Hawk, PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin şi una dintre cele mai importante companii din industria aerospaţială din Polonia, a semnat anul trecut un memorandum cu Romaero pentru a dezvolta planul centrului de mentenanţă din Bucureşti.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Pentagonul anchetează un atac aerian american din 2019 în Siria, în urma căruia mai mulți civili au fost uciși
Humvee-urile armatei SUA ar putea primi o nouă şansă. O versiune cu propulsie hibridă este luată în calcul din compania AM General
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro