Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța primește primele drone S-100 care vor opera de pe portelicopterele Mistral ale Marinei
24 dec 2020 / 10:56
Marina franceză va dispune de patru drone tactice S-100 Camcopter. În noiembrie 2019, Parisul a anunțat că avea dispune de astfel de UAV-uri. Era o premieră pentru Europa , aceasta fiind cea dintâi dronă cu aripă rotativă instalată pe un portelicopter.
Drona S-100 Camcopter, sursă foto: Schiebel Group

Procesul de dezvoltare a acestui sistem a început în 2008, odată cu primele încercări de a realiza o aterizare cu acest tip de aparat pe fregata Montcalm.

În 2017, CEPA/10S, un organism militar francez pentru dezvoltarea aparatelor din aeronautica navală, a modificat portelicopterul Dixmude adăugându-i o consolă de gestiune a misiunii și o conexiune cu o rețea video care permite vizualizarea imaginilor luate de dronă, potrivit celor de la Opex360. Au făcut același modificări portelicopterelor Mistral și Tonnerre, ambele aparținând clasei Mistral.

"Drona S-100 la bordul portelicopterelor apartinând clasei Mistral va fi prima dronă tactică a Marinei naționale și reprezintă o etapă fundamentală a planului Mercator", conform declarației lui Hans Georg Schiebel, director general al companiei producătoare austriece.

Caracteristicile dronei S-100 Camcopter dezvoltate de Schiebel Group sunt: 200 de kilograme la decolare, poate zbura în modul automat, viteza sa maximă este de 220 km/h. UAV-ul se poate înălța până la o altitudine de 5500 m și are o autonomie de 6 ore. S-100 poate fi folosită pentru operațiuni de recunoaștere și pentru detectarea navelor inamice.

Programul reprezintă o etapă intermediară care urmează să fie înlocuită cu Sistemul de Drone Aeriene pentru Marină "SDAM".

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro