Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța: Un avion Mirage 2000 s-a prăbușit în nordul Mali
21 iul, 12:44
Un avion de luptă Mirage 2000D al Forțelor Aeriene Franceze s-a prăbușit în timpul unei misiuni, pe 20 iulie, în regiunea Hombori din Mali, au precizat Forțele Armate Franceze.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate Franceze, cei doi piloți au reuşit să se catapulteze în siguranţă într-o zonă nelocuită, de unde au fost transferaţi pentru investigaţii medicale la bază militară franceză din Gao.

Potrivit unei declarații a Ministerului francez al Apărării, avionul Mirage 2000D participa la o misiune unde avea rolul de a oferi suport aerian unui grup tactic al armatei franceze, dislocat în regiunea Hombori din Mali.

Sursa citată precizează că avionul Mirage 2000D a întâmpinat o problemă tehnică care a forțat echipajul să recurgă la manevra de catapultare.

În urma accidentului, forțele franceze au desfășurat imediat două elicoptere Cayman și două elicoptere Tiger pentru a asigura locul accidentului și a recupera echipajul.

G Ad:

O anchetă asupra cauzelor care au dus la producerea accidentului se afla în curs de desfăşurare.

De când Forțele Armate Franceze au fost angajate în operația militară franceză "Barkhane" de combatere a extremiștilor din regiunea Sahel din Africa, acesta este al treilea accident care implică un avion Mirage 2000.

În urma acestui accident aviatic, Frântă a mai rămas cu șase Mirage 2000 D din cele șapte care au fost desfășurate în Baza Aeriană din Niamey, Niger.

După mai bine de 8 ani de angajament militar intens, finanțare uriașă și aproximativ 50 de soldați francezi uciși în luptă, președintele Macron a anunțat, la 10 iunie, sfârșitul așa-numitei "Operații Barkhane", lansată de la Paris la 1 august 2014 și formată dintr-un contingent de aproximativ 5.100 de oameni, închiderea bazelor sale militare și o revizuire a strategiei de luptă anti-jihadistă, concentrată în jurul partenerilor europeni.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro