Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră se deplasează spre Marea Mediterană
03 mai, 14:15
Protrivit surselor locale turcești de pe Twitter, pe 02.05.2021, fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început tranzitarea Strâmtorii Bosfor în direcția Mării Mediterane. Probabil, în perioada următoare, nava va îndeplini misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.
fregata rusa Amiral Makarov

Fregata Amiral Makarov aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață - Sevastopol a FRMN și este dotată cu rachete de croazieră de tip Kalibr.

În conformitate cu planul de rotire a navelor din compunerea Grupării navale operative din estul Mării Mediterane, fregata va înlocui în misiune o altă fregată Proiect 11356M a FRMN, respectiv Amiral Grigirovici. Aceasta a ieșit din Marea Neagră pe 24.12.2020. La rândul ei, fregata Amiral Grigorovici a înlocuit fregata Amiral Essen, aflată în Marea Mediterană din luna octombrie 2020.

Cele trei fregate ale FRMN se rotesc, de regulă, la aproximativ trei luni în cadrul escadrei rusești din Marea Mediterană, asigurând și conducerea acesteia.

După revenirea în serviciul de luptă a crucișătorului Moscova, este posibil ca, în lunile următoare, acesta să participe și el la misiunile Grupării navale operative a Forțelor Navale.

Trebuie precizat faptul că, până în prezent, sursele rusești nu au făcut nicio referire la deplasarea către Marea Mediterană a fregatei Amiral Makarov.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro