Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Game of Drones: Patru drone turcești și una grecească au zburat simultan la frontiera dintre cele două state
12 sep, 11:13
Conturi de Twitter de monitorizare a aviației au semnalat faptul că, pe 10.09.2021, patru drone turcești și una grecească s-au aflat simultan în aer, la frontiera dintre cele două țări.

Trei drone turcești de tip Bayraktar TB2, din care două ale Forțelor Terestre, cu numerele de înregistrare TB2T165 și TB2T172, precum și una din compunerea Forțelor Navale, cu numărul de înregistrare TCB801, au operat între Antalya și Izmir. A patra dronă, tot de tip Bayraktar TB2, aparținând Forțelor Terestre, cu numărul de înregistrare TB2T205, a zburat în nordul țării, în proximitatea frontierei terestre cu Grecia.

În același timp, o dronă grecească din cadrul Forțelor Navale, de tip IAI Heron, a decolat de la Baza Aeriană Skyros și a îndeplinit misiuni de patrulare între insulele Kos și Samos.

Acțiunile dronelor din cele două state confirmă rivalitatea de durată manifestată inclusiv în Marea Mediterană și Marea Egee. În ultimele decenii, tensiunile dintre Turcia și Grecia, determinate de probleme economice, geopolitice sau ținând de delimitarea frontierelor maritime, au fost de mai multe ori în situația de a genera un conflict militar.

 

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Erdogan a anunțat expulzarea a 10 ambasadori. Turcia declară persona non grata ambasadori inclusiv din SUA, Germania sau Franța
F-35 e istorie. Turcia a demarat procedura de înzestrare cu F-16 americane la standardul Viper și modernizarea actualei flote
Președintele Ucrainei îl va schimba pe Andrei Taran din funcția de ministru al apărării
Cum se poziționează românii în cazul unui război între SUA și China. Dungaciu: România a fost isterică în ambele direcții
Alianțe în cadrul Alianței. Turcia spune că acordul de apărare dintre Grecia și Franța va dăuna NATO
SUA au anunțat uciderea unui important lider Al-Qaida într-un atac aerian al unei drone în Siria
Rușii contraatacă în disputa cu tehnologia SUA. „Su-57 surclasează avioanele americane la mai toate sistemele. F-35 și F-22 pot fi doborâte”
Trei calde și una rece în programul hipersonic al SUA. Lansarea unui focos hipersonic s-a soldat cu un eșec
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro