Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Generalul Daniel Petrescu: Piloții spanioli de Eurofighter vor efectua zboruri cu piloții români. Împreună suntem mai puternici
02 feb, 13:57
În cadrul ceremoniei de azi de certificare NATO a detaşamentului Forţelor Aeriene Spaniole, sosit în România în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită, a luat cuvântul și generalul-locotenent Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării.
Sursă foto: Ministerul Apărării din Spania

Șeful Armatei noastre a urat bun venit militarilor spanioli, aflați pentru prima oară în misiune de Poliție Aeriană în țara noastră. Aceștia vor efectua misiuni de recunoaștere și se vor antrena alături de piloții români.

„Șase aeronave Eurofighter ale Forțelor Aeriene Spaniole au sosit săptămâna trecută la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, pentru două luni de misiune NATO de Poliție Aeriană Întărită, până la data de 31 martie. Transmitem bun venit celor 130 de militari spanioli care vor efectua zboruri de recunoaștere și se vor antrena alături de camarazii din Forțele Aeriene Române”

Generalul Daniel Petrescu a subliniat că misiunea NATO de Poliție Aeriană este una „de apărare colectivă pe timp de pace, menită să asigure securitatea spațiului aerian al Alianței”.

„Poliția Aeriană Întărită face parte din măsurile NATO adoptate în 2014 la summit-ul din Țara Galilor, demonstrând angajamentul aliaților de a descuraja orice posibilă agresiune. Misiunea este o componentă fundamentală a modului în care alianța oferă securitate membrilor săi și a posturii de descurajare și apărare a NATO”, a mai precizat Daniel Petrescu.

 

„Împreună suntem mai puternici” #WeAreNATO

 

Generalul român a salutat contribuția spaniolă la această misiune care reprezintă „un semn al angajamentului Spaniei față de NATO și al solidarității între statele membre”.

„E un mesaj clar că împreună suntem mai puternici. Detașamentul dumneavoastră va consolida rolul Forțelor Aeriene Române (...) Sunt convins că veți face o treabă extraordinară deoarece sunteți foarte experimentați, contribuind de multă vreme la astfel de misiuni în cadrul NATO”, a conchis Daniel Petrescu, care a amintit de misiunile spaniolilor în statele baltice.

„Potrivit Raportului NATO 2030: Uniți pentru o nouă eră, pacea de care s-au bucurat cei mai mulți europeni în ultimele șapte decenii reprezintă o excepție istorică. NATO rămâne gardianul acestei realizări neprețuite. Prin extraordinarul angajament al tuturor aliaților, această realizare va rămâne protejată și în anii care urmează”, a încheiat șeful Statului Major al Apărării.

Amintim că la începutul anului, Forțele Regale Canadiene și-au încheiat misiunea de Poliție Aeriană în țara noastră. Cel de-al patrulea Detaşament al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, sosit în România – la începutul lunii septembrie – în vederea executării serviciului de Poliţie Aeriană Întărită (enhanced Air Policing – eAP) sub comanda NATO, şi-a încheiat la începutul acestui an cele patru luni de misiuni desfăşurate de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Explozia de la facilitatea nucleară din Natanz reprezintă un punct de cotitură în derularea negocierilor cu Iranul
Serviciile de informaţii americane: Phenianul şi-ar putea relua în acest an testele nucleare
Convorbire telefonică Putin-Biden: Principalul subiect, prezenţa trupelor ruse la graniţa cu Ucraina
Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro