Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania a dislocat două Eurofighter Typhoon în România. Întăriri pentru Marea Britanie la Marea Neagră
24 iun, 22:50
Două avioane Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Germane au aterizat azi în România la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.
Germania, Eurofighter Typhoon al Forțelor Aeriene Germane, sursă foto: Bundeswehr

Potrivit unui anunț al NATO, pe data de 24 iunie 2021, două aeronave ale Bundeswehrului au aterizat pe Kogălniceanu pentru a se alătura forțelor britanice care operează Eurofighter în misiuni de poliție aeriană în România. 

Sursa citată precizează că dislocarea celor două avioane de vânătoare ale Germaniei era programată de mai multă vreme. Nu putem însă să nu observăm că această dislocare vine pe fondul unei perioade în care tensiunile dintre Marea Britanie și Federația Rusă au escaladat în Marea Neagă.

Aeronavele fac parte din Escadrila Tactică 71 Richthofen.

G Ad:

 

Tensiuni în Marea Neagră între britanici și ruși

 

În prezent, un detașament britanic, format din aproximativ 200 de militari (piloți și personal tehnic) cu patru aeronave Eurofighter Typhoon, execută misiuni de poliție aeriană, alături de militari ai Forțelor Aeriene Române cu aeronavele F-16 Fighting Falcon și MiG-21 LanceR. Britanicii se află aici începând din luna aprilie. 

Interesant e că dislocarea aeronavelor germane la Kogălniceanu, și integrarea lor în detașamentul britanic, are loc în contextul în care Marea Britanie și Federația Rusă au cunoscut două incidente militare. Potrivit NATO, mai multe avioane de luptă rusești Su-24 Fencer și Su-30 Flanker au fost urmărite pe 22 iunie intrând în Zona de Identificare a Zborului, care este zona spațiului aerian internațional controlat de România.

Aeronavele britanice Eurofighter Typhoon prezente la Kogălniceanu au decolat pentru a intercepta avioanele militare rusești, care testează în mod frecvent reacția aliaților în Marea Neagră. 

Incidentul a avut loc pe data de 22 iunie, cu exact o zi înainte ca Federația Rusă să susțină că a deschis foc de avertisment împotriva distrugătorului britanic HMS Defender care ar fi intrat în apele teritoriale ale Crimeei. Londra a dezmințit informația și a transmis că e o știre falsă, iar modul în care Moscova a prezentat incidentul indică o campanie rusă de dezinformare.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o gruparea navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro