Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Germania a găsit soluția după ce a renunțat la F-35: F/A-18, dar și Eurofighter Typhoon
21 apr, 13:23
Germania va opta pentru avioane de luptă atât europene, cât și americane, pentru înlocuirea aparatelor Tornado.

Cotidianul Der Spiegel anunța că Germania va achiziționa 45 de aeronave americane F/A-18 dezvoltate de Boeing. Jurnaliștii nemți au invocat în acest sens că ministrul Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a trimis un e-mail către omologul său american Mark Esper, prin care l-a informat de decizia Germaniei de a achiziționa aeronave F/A-18.

Potrivit sursei citate, Berlinul va achiziționa 30 de aparate F/A-18 Super Hornet și 15 avioane EA-18G, varianta cu două locuri.

Nu a existat până acum nicio informație oficială, dar Der Spiegel a precizat că decizia a stârnit nemulțumirea social-democraților din Coaliție.

Astfel, Berlinul se pare că a găsit o soluție de compromis. Ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer urmează să facă o recomandare în acest sens miercuri în faţa comisiei specializate a Camerei deputaţilor germani. Anunțul vine pe sursă oficială, din partea purtătorului de cuvânt al Ministerului Apărării, Arne Collatz-Johannsen.

 

Soluția de compromis: Și F/A-18 și Eurofighter 


El a precizat că opţiunile ar fi de două treimi pentru avionul european şi o treime pentru modelul american.

Purtătorul de cuvânt nu a dat mai multe detalii, dar - potrivit unei surse apropiate dosarului - recomandarea vizează circa 90 de aparate Eurofighter ale Airbus şi aproximativ 45 F/A-18 ale Boeing, având capacitatea de a transporta bombe nucleare americane în cadrul NATO.

Amintim în acest sens că DefenseRomania a scris încă de acum o lună că Armata germană și-a propus să cumpere 90 de avioane Eurofighter de la Airbus plus alte 45 de aeronave FA-18 de la compania Boeing, ca parte a unui program de înzestrare militară ce presupune, printre altele, înlocuirea vechilor avioane de vânătoare Tornado, operate de Forţele Aeriene Germane (Luftwaffe).

"Recomandăm o soluţie mixtă, care să facă să funcţioneze industria europeană a apărării în regim deplin, dar de asemenea şi, aceasta vizează mai puţin de o treime din comandă, care să apeleze la un furnizor noneuropean", american în acest caz, a subliniat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării german, potrivit Agerpres, care citează AFP.

 

F/A-18 și Eurofighter au rămas în competiție după eliminarea F-35

 

Eurofighter, fabricat de Germania, Spania, Italia şi Regatul Unit, nu va putea să transporte bombele nucleare americane în cadrul NATO, aşa cum o fac în prezent aparatele Tornado. 

Recomandarea Executivului de a achiziționa și F/A-18 și Eurofighter Typhoon vine după ce Berlinul a eliminat F-35 din competiția pentru înlocuirea avioanelor Tornado.

Flota aeriană germană de aparate Tornado urmează a fi înlocuită cel mai târziu în 2030. Şi ultimul cuvânt va reveni deputaţilor germani, cu un vot final aşteptat doar în cursul viitoarei legislaturi care va debuta la sfârşitul anului 2021. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin
Autoritatile separatiste din Tiraspol au instalat 37 de posturi de control ilegale. Chişinăul condamnă acţiunile unilaterale
Expert militar rus, promotor al mercenariatului, condamnat pentru trădare chiar de justiţia din Rusia
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro