Germania împrumută Ucrainei tancuri din epoca sovietică pentru antrenamente în vederea simulării câmpului modern de luptă
Europenii au luat din muzee tancuri sovietice vechi pentru a antrena armata ucraineană în combaterea tacticilor capcană folosite de soldații ruși pe câmpul de luptă, potrivit general-locotenentului Andreas Marlow, comandantul Misiunii UE de asistență militară pentru Ucraina (EUMAM Ucraina).
Instructori militari din 17 țări au pregătit deja aproximativ 18.000 de soldați ucraineni în Germania. Aceștia au fost învățați cum să opereze tancuri și sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie și au fost instruiți și lunetiști, tehnicieni, paramedici și operatori de drone.
Potrivit Reuters, Ucraina a căutat echipamente mai vechi, deoarece acestea reprezintă mai bine condițiile unui câmp de luptă real.
Pentru a simula condițiile de pe câmpul de luptă, instructorii germani au construit sisteme de tranșee după modele rusești și au introdus tancuri sovietice, care reprezintă partea adversă în aceste exerciții. Deși Marlow nu a dezvăluit numărul exact sau originea tancurilor, el a confirmat utilizarea lor ca parte a efortului de a reproduce scenarii de luptă realiste.
Exercițiile de antrenament includ măsuri suplimentare pentru a spori conștientizarea câmpului de luptă. În echipamentele abandonate, sunt instalate mici „capcane” pentru a-i învăța pe soldați zonele în care este necesară o prudență sporită.
„Aceste sisteme sunt folosite de partea rusă și, uneori, instalează dispozitive explozive în echipamentele abandonate”, a declarat pentru Reuters generalul Andreas Marlow.
Această misiune sprijinită de UE, cu antrenamente desfășurate în principal în Germania și Polonia, continuă să sprijine capacitățile de apărare ale Ucrainei. Viitoarele planuri includ instruirea a încă 15 000 de soldați ucraineni în lunile următoare.
Vineri, 8 noiembrie, această misiune a fost prelungită pentru încă doi ani. Dar acum, o parte a instruirii din Germania include și studierea sistemelor de tranșee rusești, care, potrivit lui Marlow, au fost construite după un model standard.
Simulatoarele moderne au fost, de asemenea, utilizate pentru antrenamentul cu foc real, iar mulaje ale unor corpuri umane ajută medicii să învețe să îndeplinească sarcini mai complexe.
În plus, potrivit comandantului, dronele joacă acum un rol mult mai important în cadrul exercițiilor, militarii fiind învățați tehnici de supraveghere și sensibilizați cu privire la pericolul reprezentat de dronele inamice.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News