Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania, între F-18 și Eurofighter Typhoon. Americanii sunt în avantaj
07 oct, 15:41
Americanii de la Boeing cu F-18 au un ușor avantaj în detrimentul, Eurofighter Typhoon, în cursa pentru înlocuirea avioanelor germane de vânătoare Tornado.
Eurofighter Typhoon

Potrivit celor de la Defense News, care citează presa din Germania, oficialii de la Berlin și experții din domeniul apărării tind să se îndrepte spre F-18 pentru înlocuirea aeronavelor Tornado.

Deși Eurofighter Typhoon pornea ca mare favorit, o problemă reală o reprezintă faptul că avioanele Eurofighter nu sunt certificate pentru a trasporta arme nucleare americane.

Așadar, decizia e generată de capacitățile nucleare ale celor două aeronave. Potrivit sursei citate, implementarea capabilităților nucleare pentru ca Eurofighter să transporte arsenal nuclear american ar dura între trei și cinci ani, asta în timp ce americanii anunță că F-18 deține deja asemenea capabilități.

 

Alegerea dintre F-18 și Eurofighter Typhoon ar trebui să aibă loc în curând

 

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării de la Berlin a refuzat să comenteze raportul și informațiile apărute în presă. Aceasta s-a rezumat doar să precizeze că între oficialii germani și cei americani din domeniul apărării se poarte ”conversații continue” pe această temă.

O decizie în cursa dintre F-18 și Eurofighter Typhoon ar trebui luată de Germania la începutul anului viitor. Informațiile apărute în presă vin după ce în ianuarie 2019 Berlinul a eliminat F-35 din lista posibililor candidați pentru înlocuirea Tornado, tocmai pentru a stimula industria de apărare europeană.

CITEȘTE ȘI: Germania a eliminat F-35 din competiția pentru înlocuirea avioanelor Tornado. Eurofighter Typhoon, marele favorit

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone