Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Germania, între F-18 și Eurofighter Typhoon. Americanii sunt în avantaj
07 oct 2019 / 15:41
Americanii de la Boeing cu F-18 au un ușor avantaj în detrimentul, Eurofighter Typhoon, în cursa pentru înlocuirea avioanelor germane de vânătoare Tornado.
Eurofighter Typhoon

Potrivit celor de la Defense News, care citează presa din Germania, oficialii de la Berlin și experții din domeniul apărării tind să se îndrepte spre F-18 pentru înlocuirea aeronavelor Tornado.

Deși Eurofighter Typhoon pornea ca mare favorit, o problemă reală o reprezintă faptul că avioanele Eurofighter nu sunt certificate pentru a trasporta arme nucleare americane.

Așadar, decizia e generată de capacitățile nucleare ale celor două aeronave. Potrivit sursei citate, implementarea capabilităților nucleare pentru ca Eurofighter să transporte arsenal nuclear american ar dura între trei și cinci ani, asta în timp ce americanii anunță că F-18 deține deja asemenea capabilități.

 

Alegerea dintre F-18 și Eurofighter Typhoon ar trebui să aibă loc în curând

 

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării de la Berlin a refuzat să comenteze raportul și informațiile apărute în presă. Aceasta s-a rezumat doar să precizeze că între oficialii germani și cei americani din domeniul apărării se poarte ”conversații continue” pe această temă.

O decizie în cursa dintre F-18 și Eurofighter Typhoon ar trebui luată de Germania la începutul anului viitor. Informațiile apărute în presă vin după ce în ianuarie 2019 Berlinul a eliminat F-35 din lista posibililor candidați pentru înlocuirea Tornado, tocmai pentru a stimula industria de apărare europeană.

CITEȘTE ȘI: Germania a eliminat F-35 din competiția pentru înlocuirea avioanelor Tornado. Eurofighter Typhoon, marele favorit

Ştiri Recomandate

EXCLUSIV
Lupii Războinici (I). Xi, între o decizie ce amintește de Tiananmen și cruciada lui Trump
Convoi al Armatei Turciei, atacat în Siria. Un soldat turc a murit ca urmare a exploziei
Premierul Orban cere MApN o anchetă la Romarm după ce producția de măști românești a fost oprită
EXCLUSIV
Cristian Diaconescu nu crede în transferul armelor nucleare ale SUA în Polonia. 'Varșovia ar deveni vulnerabilă în fața Rusiei'
Armata română. Pierderile României în teatrele de operații, după 1990
Peste o sută de ambarcațiuni de viteză au intrat în dotarea Forțelor Navale din Iran
SUA oferă un nou ajutor militar Armatei Ucrainei în războiul cu forțele pro-ruse
Forțele GNA au declanșat ofensiva asupra regiunilor Qarizma și Ahya al-Barriya