Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În Egipt, Rafale F3 a câștigat “dogfight-ul” cu Su-35 prin simpla utilizare a echipamentului de bruiaj
22 iul, 21:01
Revista digitală americană Breaking Defense a informat că, în timpul unui exercițiu tactic de luptă aeriană (dogfight) între un Su-35 și un Rafale F3-R, ambele din cadrul Forțelor Aeriene ale Egiptului, sistemul de război electronic al aeronavei franțuzești a suprimat radarul N035 Irbis din dotarea avionului rusesc.

Potrivit informațiilor preluate de mass-media internațională, în timpul luptelor de antrenament aeronava Su-35, care juca rolul de agresor, a încercat să atace un Rafale F3-R echipat cu sistemul de război electronic Spectra (Thales) destinat protecției și prevenirii controlului focului inamicului. După cuplarea sistemului de război electronic, aeronava Rafale a reușit să bruieze radarul de urmărire de la bordul avionului Su-35, iar acesta nu și-a mai putut urmări ținta și utiliza eficient armamentul, fiind în final eliminat.

Există opinii, chiar în rândul unor specialiști, potrivit cărora rezultatul luptei aeriene de antrenament ar putea afecta planurile Egiptului de a mai achizitiona aeronave rusești Su-35, determinând autoritățile de la Cairo să încline și mai mult balanța către producătorului francez.

În prezent, Forțele Aeriene Egiptene operează 24 de avioane Rafale și 5 Su-35 (după unele surse numărul acestora ar fi mai mare - n.red.). Potrivit Breaking Defense, Egiptul intenționează să achiziționeze între 72 și 100 de aeronave Rafale, inclusiv versiunea F4, în funcție de capacitățile sale financiare.

Pe de altă parte, se știe că în cursul anului trecut Egiptul negocia cu Rusia un contract de aproximativ 2 miliarde de dolari pentru cumpărarea a peste 20 de avioane de luptă Su-35. Derularea acestuia a fost afectată de sancțiunile cu care SUA, care asigură Egiptului asistență militară anuală în valoare de 1,3 miliarde de dolari, au amenințat autoritățile de la Cairo.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Boeing dezvăluie noul concept de rachete aer-aer cu rază lungă. LRAAM nu va concura cu alte rachete americane
Ministerul apărării din Lituania recomandă consumatorilor să evite cumpărarea de telefoane mobile chinezeşti
Controversă privind sistemul Iron Dome din Israel. Dispută politică majoră între democrați în SUA privind finanțarea
Volodimir Zelenski promite un ''răspuns puternic'' după tentativa de asasinare a consilierului său
Criza submarinelor franco-australiene | Premierul danez îl apără pe Joe Biden în faţa criticilor europenilor
Puitorul de mine Viceamiral Constantin Bălescu și scafandri militari români se vor asigura că embargoul de arme impus Libiei e respectat
Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici
DISCURSUL președintelui Iohannis la ONU (Video) | Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro