Încă două nave de luptă rusești au părăsit Marea Mediterană, sub monitorizarea atentă a fregatei britanice HMS Lancaster
În ultimele două zile, s-a observat o intensificare a tranzitului navelor de luptă rusești și americane prin Strâmtoarea Gibraltar. Pe 24 august, crucișătorul Mareșal Ustinov al Flotei ruse de Nord a ieșit din Marea Mediterană, iar la zi după acesta, portavionul american George H.W. Bush a traversat Strâmtoare Gibraltar în direcția inversă.
Ieri, alte două nave rusești ale Flotei de Nord, distrugătorul Viceamiral Kulakov și petrolierul Vyazma, au ieșit din Marea Mediterană. Prezența acestora în Oceanul Atlantic este monitorizată de fregata HMS Lancaster (F229) a Marinei regale britanice și de către nava de patrulare NRP Sines (P362) aparținând Forțelor Navale ale Portugaliei.
După o misiune de aproximativ șase luni în Marea Mediterană, navele de luptă și auxiliare ale Flotei ruse de Nord revin în punctele de dislocare permanentă din Regiunea Murmansk.
Din cele patru nave rusești care au intrat în Marea Mediterană pe 07 februarie 2022, respectiv crucișătorul Mareșal Ustinov, distrugătorul Viceamiral Kulakov, fregata Amiral Kasatonov și petrolierul Vyazma, numai fregata a mai rămas în regiune, urmând să-și continue misiunea.
Nu se știe dacă Flota de Nord a Rusiei va înlocui navele
Deocamdată, nu se știe dacă Flota de Nord va trimite alte nave de luptă în Marea Mediterană pentru înlocuirea acestora sau în zona portului Tartus din Siria vor rămâne numai navele de luptă și auxiliare ale Flotei din Marea Neagră, Flotei din Marea Baltică și Flotei din Oceanul Pacific.
În prezent, în estul Mării Mediterane se află o escadră rusească formată din două submarine și 10 nave de suprafață. Aceasta include o grupare navală a Flotei din Oceanul Pacific formată din crucișătorul Varyag și distrugătorul Amiral Tributs. Este posibil ca, în perioada următoare, și acestea din urmă să părăsească Marea Mediterană.
De asemenea, din regiune va ieși în zilele următoare și portavionul american Harry S. Truman, aflat în misiune din luna decembrie 2022.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News