Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
Președintele american Joe Biden a avut o conversație telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin. Discuția dintre cei doi lider a avut loc în contextul crizei din Ucraina.

Vladimir Putin și Joe Biden au discutat problemele internaționale și au abordat inclusiv criza din Ucraina, unde Federația Rusă a comasat trupe la granița statului vecin. 

Amintim că în Ucraina acordul dintre Kiev și separatiștii pro-ruși semnat pe 27 iulie 2020 a devenit nul, luptele fiind reluate în Donbas.

În acest context Joe Biden i-a transmis lui Vladimir Putin susținerea Washingtonului pentru suveranitatea Ucrainei și și-a arătat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de soldați pe care Kremlinul i-a dislocat la granișa Ucraineim notează CNBC.

Casa Albă a confirmat în baza unui comunicat discuția dintre Biden și Putin.

Totodată, anunță sursa citată, președintele american i-a propus lui Vladimir Putin un summit care să aibă loc într-un stat asupra căruia Washingtonul și Moscova vor decide împreună. 

 

Relațiile dintre SUA și Rusia, extrem de tensionate

 

Întrevederea ar urma să aibă loc în următoarele luni și are ca scop abordarea problemelor dintre SUA și Rusia. Relațiile dintre cele două state sunt la cel mai scăzut nivel de la finalul Războiului Rece încoace.

Aceasta a fost a doua conversație între Joe Biden și Vladimir Putin, de la învestirea președintelui american pe data de 20 iulie, în funcția de al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Amintim că tensiunile dintre SUA și Federația Rusă au luat amploare după ce președintele american Joe Biden a declarat în cadrul unui interviu la ABC News: 'Da, cred', când a fost întrebat dacă crede că preşedintele rus este 'un criminal'. 

Ca răspuns, Federația Rusă și-a rechemat la Moscova, pentru consultări, ambasadorul din Statele Unite ale Americii. 

Președintele Joe Biden a declarat în mai multe rânduri că SUA vor schimba strategia de abordare a Federației Ruse. În cadrul Conferinței de securitate de la Munchen, care a avut loc la mijlocul lunii februarie, s-a lansat într-un prim atac la adresa Rusiei pe care a acuzat-o că „atacă democraţiile noastre”, în timp ce Vladimir Putin încearcă să „saboteze unitatea transatlantică” prin „amenințări și intimidări”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Hamas a schimbat tactica și țintește Iron Dome. Indiciile duc către un atac plănuit de ani și organizat de Iran
Israelul a fost atacat și dinspre Siria
US Army a dat publicității imagini spectaculoase cu noul binoclu nightvision: Sistemul ENVG-B (Video)
Hamas a lansat un nou atac asupra Israelului
Avioanele franceze de luptă Mirage-2000, prezente în ultima perioadă deasupra Mării Negre, au executat de fapt misiuni de culegere de date
Tancurile israeliene Merkava așteaptă ordinul să invadeze Gaza, premieră în ultimii ani (Video). Rachete, lansate și din Liban
Ministrul apărării naționale s-a întâlnit cu comandantul Forțelor pentru Operații Speciale ale SUA în Europa
Palestinienii anunţă că şase persoane au fost ucise în ciocnirile din Cisiordania cu forţele israeliene
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro