Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Iranul și-a dat cu stângul în dreptul după ce a atacat replica portavionului USS Nimitz. Nava s-a scufundat în locul 'greșit'
03 aug, 20:25
Probleme pentru replica portavionului american USS Nimitz construit de Iran.
USS Nimitz

Iranul a construit o replică a unui portavion american din clasa Nimitz. Iranienii au folosit replica în scopuri propagandistice și în timpul unor exerciții militare când Gardienii Revoluției au atacat sub privirile conducătorilor militari „macheta” americană.

Evenimentele au fost prezentate cu mare fast de media de stat de la Teheran. În 2015, în urma unui amplu exercițiu, navele Gardienilor Revoluției au scufundat pentru prima oară replica portavionului american, așa-zisa navă militară fiind ulterior reparată. Replica a fost construită în perioada 2013-2014.

În urmă cu doar câteva zile, pe 28 iulie, iranienii au „atacat” din nou replica portavionului. În timpul exercițiilor militare „Profetul Mohammed”, replica portavionului din clasa Nimitz a fost încercuită de nave ale Gardienilor Revoluției, iar ulterior rachete lansate de pe un elicopter au lovit replica.

Însă problemele pentru iranieni au apărut după ce replica portavionului a fost atacată. Cei de la Forbes, analizând imaginile din satelit, anunță că portavionul e scufundat și abandonat la intrarea în portul Bandar Abbas, unde replica navei a fost dusă după exercițiile militare.

Problema e că locul în care replica portavionului american s-a scufundat va da bătăi mari de cap iranienilor. Acesta se află aproape de intrarea în port, în apropierea canalului principal de navigație, unde apa are o adâncime de doar 14 metri.

Acest lucru înrăutățește situația întrucât replica reprezintă un pericol real pentru navele care navighează în zonă. Replica va trebui recuperată, dar, scrie sursa citată, acest lucru va necesita un efort și resurse mari de care Teheranul se pare că nu dispune în prezent.

Deși replica încearcă să copieze un portavion american din clasa Nimitz, este mult mai mică în comparație cu USS Nimitz. Replica portavionului american 'construit' de iranieni pare să aibă aproximativ 200 de metri lungime și 50 de metri lățime, în timp ce un portavion din clasa Nimitz are peste 300 de metri lungime și 75 de metri lățime.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rheinmetall a testat, într-un poligon din Ungaria, un vehiculul de luptă Lynx KF41 (Foto/Video)
Plan pe 15 ani pentru modernizarea Forţelor Armate Elene| Principalul obiectiv, achiziţionarea de avioane F-35
EXCLUSIV
Un sistem S-300 a dat chix în timpul unui exercitiu militar (Foto/Video). Propaganda rusă a muşamalizat incidentul
Două F-16 românești au efectuat misiuni cu două bombardiere americane B-52
 Totul despre exercițiul rusesc de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 4)
Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat un nou zbor în interiorul granițelor Republicii Belarus
Aleksandr Lukaşenko, marioneta lui Putin, susţine că nu este interesat să fie recunoscut ca preşedinte de Occident 
Diplomați ruși, acuzați de spionaj militar, expulzați din Bulgaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro