Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul prezintă un sistem revoluţionar. One Shot – One Hit sau cum soldaţii îşi vor lovi ţintele, cu mai multă precizie
Compania israeliană SMART SHOOTER a declarat că își va prezenta sistemul de control al focului SMASH 2000 Plus și stația de arme controlată de la distanță SMASH Hopper Light (LRCWS) la expoziția de armament şi tehnică militară IDEX 2021, desfăşurată la Abu Dhabi.

SMASH 2000 Plus este un sistem de control al focului, gândit să înlocuiască instrumentele optice clasice – lunetele – instalate pe puştile de asalt şi nu numai, potrivit Defense World. Acest sistem înlocuieşte clasicele lentile dintr-o lunetă, cu un sistem de camere de înaltă precizie care asigură că fiecare glonţ tras își loveşte mult mai precis ținta. 

Cu alte cuvinte, prin dezvoltarea sistemul de camere de înaltă precizie SMASH 2000 Plus, compania israeliană şi-a propus ca expresia ’’One Shot – One Hit’’ să fie un obiectiv pe care militarii să-l poată realiza cu mai multă uşurinţă. SMASH permite operatorului să neutralizeze rapid și eficient orice țintă.

Compania israeliană precizează că aceste sisteme au fost achiziționate, până în prezent, de militarii din marina indiana. Forţele armate olandeze și britanice evaluează în prezent sistemele, intenţionând să le achiziţioneze. De asemenea, SMASH 2000 Plus a fost testat de Armata SUA, Forțele Aeriene ale SUA și de militari ai Forţelor pentru Operaţii Speciale, dar şi de Armata Australiană.

Dispozitivul optic inteligent SMASH poate fi montată pe orice tip de pușcă. Kitul SMASH 2000 Plus poate transforma orice soldat într-un trăgător de elită, deoarece sistemul este cel care caută şi încadrează automat ţinta şi nu trăgătorul. Cu alte cuvinte sistemul de camere este cel care îi indică în mod automat trăgătorului unde să tragă, deoarece acesta încadrează țintele într-un pătrat roşu. 

Tot ce trebuie să facă cel care utilizează o armă de foc, pentru a lovi cu precizie tinta/ţintele, este să respecte indicaţiile furnizate de sistemul optic de camere şi să apese pe trăgaci – fixarea ţintei rămâne în sarcina lui SMASH 2000 Plus, deoarece acesta calculează mai mulți factori, inclusiv distanța, unghiurile de tragere, direcția și viteza țintei, plus direcția vântului înainte de a trage un glonț.

SMASH Hopper este un LRCWS modular și uşor de instalat care oferă capacitatea „One Shot - One Hit” în timp ce este controlat de un operator de la o distanță sigură. 

Cu o greutate de aproximativ 15 kg, SMASH Hopper este ideal pentru instalarea pe diferite vehicule și platforme ușoare cu pilot și fără pilot. Staţia de arme controlată de la distanţa poate fi folosită cu uşurinţă, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, deoarece are sisteme integrate de scanare automată și detectare a țintelor. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Dronele SUA au oferit Ucrainei o imagine clară cu dispozitivul militar al Rusiei de la frontieră
O comandă greșită a cauzat prăbușirea unei drone MQ-9. O manetă acționată greșit a costat 6 milioane de dolari
Într-o discuție cu Putin, Biden a transmis angajamentul SUA pentru Ucraina, dar a propus Rusiei un summit
E oficial: SUA nu se retrag din Afganistan. US Army va părăsi țara până pe 11 septembrie, dată simbolică
Șoigu: NATO va concentra 45.000 de militari și 15.000 de echipamente în apropierea teritoriului Rusiei
Azerii pun Rusia într-o postură dificilă și prezintă componente ale Iskander. Armenia acuzase că sistemele nu au făcut față războiului
John Kerry, primul înalt oficial al Administrației Biden care ajunge în China. Problemele climatice, tema discuțiilor
SUA vor desfășura trupe suplimentare în Germania
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro