Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israelul se pregătește de un ”posibil” război cu Iranul în următoarea perioadă
17 iul, 13:36
Ministrul pentru Cooperare Regională din Israel, Tzachi Hanegbi, a declarat la finalul săptămânii trecute, că Israelul se pregătește pentru o "posibilă" confruntare militară cu Iranul și grupările militare sprijinite de Teheran.

Oficialul din Israel a mai precizat că un război între țara sa și Iran ar putea avea loc în următorii doi ani.

Hanegbi, care este și expert în securitate națională, a declarat că „probabilitatea unei confruntări militare cu Iranul este mai mare decât probabilitatea că un război nu va exista", scriu cei de la Middle East Monitor. care îl citează pe oficialul israelian. El a mai adăugat că problema se pune când această confruntare va avea loc și nu dacă ea va exista.

Ministrul a mai completat că „va exista un război direct între noi (n.r. - Israel) și Iran, un război direct sau indirect. Acest lucru este imposibil de evitat”.

Hanegbi a afirmat totodată că Iranul deține în Siria aproximativ 10.000 de luptători iar în ceea ce privește arsenalul pe care Hezbollah îl are pe teritoriul libenz se ridică în prezent la aproximativ 160.000 de rachete.

 

Prezența Teheranului în Siria, casus belli între Israel și Iran

 

În ceea ce privește motivul unui conflict militar între Israel și Iran, oficialul a precizat că Siria ar putea reprezenta un astfel de motiv. El a spus că Israeulul nu va permite niciodată Iranului să se repoziționeze în Siria, existând riscul ca într-un asemenea scenariu Israelul să se trezească la granițele sale cu un ”regat terorist” iar țara sa se va opune ferm unei prezențe a Iranului în Siria.

Întrebat la ce s-a referit când a vorbit de o "confruntare directă", Hanegbi a spus: "Să îi lovim, iar răspunsul lor să nu ne poată afecta”, dar a admis că într-un potențial conflict Teheranul poate folosi rachete din Libira, Irak sau Iran.

Totuși, oficialul din Israel a concluzionat că „vom termina fiecare confruntare cu o victorie. Știm cum să ne protejăm de orice amenințare, avem abilități defensive pe care ei nu le au".

CITEȘTE ȘI: ISRAEL A MĂRIT FLOTA DE AVIOANE F-35

Ştiri Recomandate

F-35, dotat cu arme laser? Vești proaste pentru Rusia
Coreea de Sud se laudă cu avionul F-35A distrugând, într-un videoclip, un sistem nord coreean de rachete intercontinentale Hwasong-14
La summitul de la Paris președintele Vladimir Putin a fost însoțit în permanență de șase membrii ai forțelor speciale
Psihologi recrutaţi de Armata Română au depus jurământul
Cehia repară elicopterele Mi-17 ale Forțelor Aeriene din Burkina Faso
Rebelii houthi au doborât o dronă a Arabiei Saudite
Congresul american interzice Pentagonului dezvoltarea armelor interzise prin Tratatul INF fără prezentarea unui raport complet
Premierul Bulgariei: În regiunea noastră, NATO este singurul garant al securităţii