Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia ar putea cumpăra avioane de cercetare Gulfstream G550
22 dec 2020 / 18:22
Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare către Guvernul Italiei de aeronave Gulfstream G550 pentru misiuni de război electronic, recunoaștere și avertizare timpurie.

Contractul cu un cost estimat de 500 de milioane de dolari va fi intermediat de Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare după aprobarea Congresului.

Guvernul Italiei a solicitat să cumpere aeronave Gulfstream G550 pentru misiuni de război electronic, recunoaștere și avertizare timpurie cu condiția ca aeronavele să fie echipate cu: patru sisteme multifuncționale de distribuție a informațiilor - sistem radio tactic comun (MIDS JTRS) (2 instalate, 2 piese de schimb); trei dispozitive de securitate GPS, patru sisteme de comunicații RIO (2 instalate, 2 piese de schimb). De asemenea, sunt incluși senzori de avertizare antirachetă, seturi de contramăsuri AN/ALE-47 (CMDS), sisteme electro-optice și infraroșii MX-20HD, radare Osprey 50 AESA, echipamente AISREW ISR, echipamente de comunicații sigure, sisteme de identificare prieten sau dușman. La toate acestea se adaugă sisteme la sol pentru procesarea datelor și pregătirea echipajului, echipamente de sprijin la sol, publicații și date tehnice, inginerie guvernamentală, servicii de asistență tehnică și logistică, testare și certificare a zborului și alte elemente conexe de sprijin logistic și de programe. 

Această vânzare propusă va sprijini politica externă a SUA și securitatea națională, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO, care este un partener important pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa, se arată în comunicatul de presă al Deparatmentului de Stat al SUA.

Vânzarea propusă sprijină și completează eforturile continue ale Italiei de a-și moderniza capacitatea de supraveghere aeriană, de recunoaștere și de război electronic și crește interoperabilitatea dintre Forțele Aeriene ale SUA și Forța Aeriană Italiană (ITAF).

Contractorul principal va fi L3Harris, Greenville, TX.

Citește și: Marocul va primi primul avion Gulfstream G550 ISR/SIGINT plătit de Arabia Saudită și EAU

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro