Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia se alătură programului britanic Tempest
12 sep, 09:33
Italia a anunțat oficial că se alătură proiectului Tempest, inițiat de Marea Britanie.

Programul Tempest urmărește construirea unui avion de luptă de ultimă generație. Până în prezent, Suedia s-a alăturat și ea programului.

Prin vocea lui Guerini Lorenzo, ministrul Apărării de la Roma, Italia a anunțat că se alătură proiectului privind dezvoltarea avionului de generația a șasea.

Ministrul italian a semnat o declarație de intenție și a subliniat că decizia Italiei de a se alătura Tempest reprezintă rezultatul muncii eficiente și este totodată o confirmare a industriei italiene de apărare.

 

Suedia și Italia, primii parteneri ai Marii Britanii în programul Tempest

 

Marea Britanie și Italia s-au angajat să coopereze împreună pentru dezvoltarea avionului și integrarea tehnologiilor avansate de la Eurofighter pe Tempest. Totodată, cele două state au anunțat că vor coopera și pentru a aduce îmbunătățiri aeronavei Typhoon Eurofighter.  

Așadar, Italia și Suedia devin primii doi parteneri internaționali ai Marii Britanii în ceea ce privește dezvoltarea Tempest, informează Janes. Țara scandinavă a anunțat că se alături proiectului în luna iunie a acestui an, deși decizia oficială ar urma să fie luată anul viitor.

În cursul anului trecut, Marea Britanie a dezvăluit planurile pentru noul avion de luptă RAF, Tempest, care va înlocui în cele din urmă Eurofighter Typhoon. Marea Britanie se așteaptă ca prin acest proiect să lanseze o nouă strategie de luptă a spaţiului aerian, menită să mențină statutul Regatului Unit de mare mare putere militară.

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene