Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Kuwait a refuzat două elicoptere Airbus H225M pentru defecțiuni din fabricație
14 feb, 18:40
Ministerul Apărării din Kuwait a anunțat că a refuzat să primească două elicoptere Airbus H225M pentru defecțiuni din fabricație, transmite Jane.

Afirmația a fost respinsă de producător și spune că nu a primit nicio astfel de notificare.

La 12 februarie, Ministerul Apărării din Kuwait a răspuns la o interpelare a parlamentarilor naționali: a fost format un „comitet tehnic de specialitate” pentru a examina motivul pentru care două elicoptere H225M nu a putut fi acceptate de la Airbus și „a fost emisă o notificare pentru a preveni repetarea. Refuzul a fost făcut dintr-o preocupare pentru siguranța piloților forțelor aeriene."

Ministerul Apărării a adăugat că, a fost înființată o comisie de anchetă și a suspendat toate recepțiile la elicoptere, „în așteptarea încheierii inspecției de către comisie și primirea raportului producătorului cu privire la defecțiunea descoperită la unele aeronave”. Ministerul va lua „o decizie adecvată” cu privire la reluarea livrărilor numai după ce va primi asigurări că nu vor mai apărea astfel de probleme în viitor.

Un purtător de cuvânt al Airbus Helicopters a spus: "Nu am primit nicio notificare oficială de la clientul nostru și rămânem la dispoziția lor pentru a oferi asistență dacă va fi necesar."

Kuwait a semnat un contract în valoare de 1,7 miliarde de euro cu Airbus Helicopters pentru achiziționarea a 30 de elicoptere H225M în urma unei selecții de oferte realizate la jumătatea anului 2015. Dintre acestea, 24 vor merge la Forța Aeriană din Kuweit și șase la Garda Națională.

Vezi și: Ungaria achiziționează elicoptere H225M, echipate cu sistemul HForce

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Rusia încearcă să încline decisiv balanța puterii în Libia. Suspiciuni cu privire la dislocarea unui sistem S-400 (Foto)
Polonia și SUA vor semna acordul privind creșterea numărului de soldați americani cu prilejul vizitei lui Pompeo
Dogfight în SUA între un pilot de F-16 și un sistem de inteligență artificială
Violențe în Beirut. Protestatarii încearcă să pătrundă în Parlament. S-au tras focuri de armă și s-au folosit gaze lacrimogene (Video)
Rusia acuză Minskul de provocări după arestarea mercenarilor Wagner și compară Belarusul cu o țară din lumea a treia
'Platforma Crimeea'. Ucraina propune țărilor din regiunea Mării Negre cooperare pentru a contracara militarizarea rusă
China consideră 'barbare și grosiere' sancțiunile SUA impuse Hong Kongului
Erdogan contestă acordul maritim dintre Grecia şi Egipt şi anunţă reluarea activităţilor de foraj într-o zonă disputată din Mediterană
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro