Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Luna catastrofelor aeriene: Forțele Aerocosmice ale Rusiei au pierdut în luna august șase avioane și un elicopter
29 aug, 17:25
Pe 29.08.2021, site-ul topwar.ru a semnalat faptul că, în ultima lună, în Federația Rusă s-au produs o serie de accidente aviatice, care s-au soldat cu distrugerea a șase avioane și un elicopter, precum și cu pierderea de vieți omenești.

Deja, în mass-media rusești, august 2021 a fost denumită “luna catastrofelor de aviație”. Începând de la sfârșitul lunii iulie și până în prezent, au fost pierdute trei avioane de vânătoare, un bombardier de front, un avion amfibie și un elicopter de transport de tip Mi-8.

“După o tradiție proastă, lunile iulie și august sunt fierbinți din toate puntele de vedere. Anul acesta nu a făcut excepție, în special în ceea ce privește accidentele aeriene”, a informat Observatorul militar pe canalul Telegram.

Seria accidentelor a început la sfârșitul lunii iulie, când, pe data de 31, la 50 de kilometri de localitatea Smirnykh din Regiunea Sakhalin, s-a prăbușit un avion de vânătoare de tip Su-35S. Motivul accidentului a fost reprezentat de defectarea unuia dintre motoare. În timpul acestuia, nu au fost înregistrate victime, pilotul reușind să se catapulteze.

Pe 11 august, un elicopter Mi-8, cu un grup de turiști la bord, s-a prăbușit în Kamchatka, în rezervația naturală Kronotsky. Elicopterul a căzut într-un lac, iar opt persoane și-au pierdut viața. Cauza accidentului a fost reprezentată de ceața densă.

G Ad:

Pe 14 august, în timpul stingerii incendiilor de pădure din Turcia, s-a prăbușit un avion amfibie Be-200 din compunerea Forțelor Navale ale Federației Ruse. Ca urmare a accidentului, și-au perdut viața locotenent colonelul Vladislav Berkutov, locotenent colonelul Vadim Karasev, colonelul Evgheni Kuznetsov, locotenentul major Nikolay Omelchenko și sergentul principal Yuri Chubarov. Avionul s-a prăbușit pe un munte, în timp ce venea la aterizare.

Peste numai trei zile, în Regiunea Moscova, s-a prăbușit un avion de transport Il-112V. Echipajul era format din pilotul de teste clasa I Nikolay Kuimov, pilotul de teste Dmitry Komarov și inginerul de teste de zbor Nikolay Khludeev. Toți aceștia și-au pierdut viața. Motivul incidentului a constat în aprinderea motorului de pe partea dreaptă a aeronavei.

În ziua următoare, pe 18 august, în raionul poligonului Ashuluk din Regiunea Astrakhan, s-a prăbușit un avion de vânătoare MiG-29, care efectua un zbor de antrenament. Pilotul și-a pierdut viața. Cauza incidentului este în curs de stabilire.

Pe 23 august, un alt avion de vânătoare MiG-29 a luat foc pe teritoriul unei unități militare din districtul Narimanov din Regiunea Astrakhan, în timpul unor lucrări de reparații planificate. Avionul a ars complet, dar nu au existat victime. Cauzele incendiului sunt stabilite de o comisie specială de anchetă.

Pe 27 august, un bombardier de front Su-24, care se deplasa către o întreprindere de reparații, s-a prăbușit în districtul Vereshchaginsky din Ținutul Perm. Avionul a căzut într-o zonă nelocuită, iar echipajul s-a catapultat. Nu au existat pagube la sol.

În total, de la începutul anului, în Rusia au avut loc 10 accidente aeriene cu implicarea unor aeronave militare, inclusiv cele din luna august.

Totul a început în timpul iernii, pe 09 februarie, când trenul de aterizare al unui avion de transport An-12 a cedat în timpul unei aterizări pe Insula Iturup. În aceeași lună, pe 28 februarie, un elicopter Mi-35, care efectua o patrulare aeriană în Siria, a efectuat o aterizare de urgență. Niciunul din cele două incidente nu s-a soldat cu victime.

Pe 23 martie, în Regiunea Kaluga, s-a declanșat accidental sistemul de catapultare al unui bombardier Tu-22M3 aflat la sol. Trei piloți ai aeronavei și-au pierdut viața.

În anul 2020, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au pierdut trei avioane de luptă. Este vorba despre un avion de vânătoare Su-27, un avion de vânătoare Su-30 și un bombardier de front Su-34.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro